Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk kadın ve ilk Afroamerikalı başkan yardımcısı Kamala Harris, merak ediliyor. Bu yazıda Kamala Harris ile ilgili tüm detaylara ulaşabileceksiniz.

Kamala Harris kimdir?

Kamala Devi Harris, 20 Ekim 1964 tarihinde Kaliforniya'da dünyaya geldi. Amerikalı bir politikacı ve hukukçu olan Harris, Amerika Birleşik Devletleri tarihinde başkan yardımcılığı yapmış ilk Afroamerikalı kökenli ve ilk kadındır. 2017-2021 yılları arasında Kaliforniya Senatörü olarak görev yapmıştır.

Harris, kariyerine 2003 yılında San Francisco'nun ilk kadın eyalet savcısı olarak başladı. 2010 yılında Kaliforniya Eyalet Başsavcısı seçildi ve bu görevi 2014 yılına kadar sürdürdü. 2016 yılında Demokrat Parti'den Kaliforniya Senatörü seçilerek siyasi kariyerine devam etti. Harris, Kaliforniya'nın ilk siyah kadın senatörü, ABD'nin ikinci siyah kadın senatörü ve ABD'nin ilk Hint asıllı senatörü oldu.

Kamala Harris Kimdir

2020 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'den başkan adaylığı için yarıştı ancak başarılı olamayarak kampanyasını sonlandırdı. Ardından Joe Biden tarafından başkan yardımcılığı adayı olarak seçildi ve Biden-Harris ikilisi seçimi kazanarak göreve geldi.

Mahinur Özdemir Göktaş kimdir? Nereli? Mahinur Özdemir Göktaş kimdir? Nereli?

Harris, Kaliforniya Üniversitesi Hastings Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra avukatlık kariyerine başladı ve San Francisco Bölge Savcılığı gibi önemli görevlerde bulundu. Kamala Harris, Amerikan tarihinde başkanlık için aday olan ilk Afrikalı Amerikalı, Asyalı Amerikalı ve üçüncü kadın olarak bilinmektedir.

Kamala Harris nereli?

Kamala Harris, Kaliforniya'da dünyaya gelmiştir ve Afroamerikalı'dır.

Kamala Harris'in ailesi

Kamala Harris'in annesi Hindistan kökenli bir kanser araştırmacısı olan Shyamala Gopalan, babası ise Jamaika kökenli bir ekonomi profesörü olan Donald J. Harris'tir.

Kaynak: Haber Merkezi