Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi Kızık köyünde zeytin bahçesi anlaşmazlığı yüzünden meydana gelen çirkin bir saldırı, köyde büyük yankı uyandırdı. Aralarında uzun süredir zeytin bahçesi nedeniyle husumet bulunan Ramazan G., bahçede zeytin toplayan kadınlara hakaretler ederek saldırıda bulundu. Olay, Gülsüm A. ve ailesinin zeytin toplamaya gittiği gün yaşandı.

Gülsüm A., yanında oğlu Yusuf A. ve komşuları Hava A., Fatma K. ve Fatma U. ile birlikte zeytin toplamaya gitmişti. Ancak bir süre sonra Ramazan G. bahçeye gelerek kadınları bahçeden çıkmaları konusunda uyardı. Bu uyarı sözlü tartışmaya dönüştü ve Ramazan G. aniden gömleğini ve pantolonunu çıkararak hakaretler etmeye başladı. Ramazan G.’nin bu hareketi karşısında şaşkına dönen kadınlar ne yapacaklarını bilemedi. Gülsüm A.’ya saldırmak isteyen Ramazan G., oğlu Yusuf A. tarafından engellenmeye çalışıldı. Gülsüm A. ise elindeki sopayla saldırganı uzaklaştırmaya çalıştı.

84 Yaşındaki Bayram Tekedereli, Emekliliğe Veda Etti 84 Yaşındaki Bayram Tekedereli, Emekliliğe Veda Etti

Olay anında yaşananlar bir cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Görüntülerde, Ramazan G.'nin kadınlara hakaretler ettiği ve saldırmak için üzerlerine yürüdüğü anlar net bir şekilde görüldü. Olayın ardından kadınlar jandarmaya giderek Ramazan G.’den şikayetçi oldular.

Köyde yaşanan bu olay, halk arasında büyük bir infial yarattı. Kadınlar, Ramazan G.'nin daha önce de benzer davranışlar sergilediğini iddia ederek güvenlik güçlerinden yardım istedi. Jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlatırken, Ramazan G.'nin ifadesine başvurulacağı öğrenildi. Olayın ardından zeytin bahçesiyle ilgili anlaşmazlık, hukuki bir sürece taşındı.

Bu çirkin olay, zeytin toplama sırasında yaşanan bir gerginliğin nasıl kontrolsüz bir hale geldiğini gösterirken, kadınların jandarmaya yaptıkları şikayet sonucu olayın yargı sürecine taşındığı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı