Zeydan Karalar Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak siyasi kariyerine devam etmektedir. Ayrıca, çeşitli mühendislik ve yöneticilik görevlerinde bulunmuş bir mühendistir.

Zeydan Karalar kimdir?

Zeydan Karalar, 1958 yılında Adana'nın Seyhan ilçesinde doğmuş, başarılı bir mühendis ve siyasetçidir. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitimini Adana'da tamamladıktan sonra, 1980 yılında Çukurova Üniversitesi'nden Makine Mühendisliği diploması almıştır.

Siyasi hayatına 2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanlığı'na atanarak adım atan Karalar, 2019 yerel seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilmiştir. Genç yaşta siyasete atılan Karalar, 1977 yılında Demokratik Sol Yüksek Öğrenim Derneği'ni kurarak yönetim kurulu başkanlığını üstlenmiştir. Ayrıca, CHP İl Gençlik Kolları'nda çeşitli görevlerde bulunarak siyasi deneyimini artırmıştır.

Kariyerine mühendislik alanında adım atan Karalar, 1981 yılında Makina Mühendisleri Odası Başkanlığı’na seçilerek Türkiye’nin en genç oda başkanı unvanını kazanmıştır. Çukobirlik’te İplik İşletme Şefi olarak çalıştığı dönemde, ardından Alman AEG ETİ Endüstri A.Ş’de Müşteri Hizmetleri Yöneticiliği yapmıştır. 1996-2007 yılları arasında Okan Tekstil A.Ş’de Genel Müdürlük yaparak Kazakistan’da da bir tekstil fabrikası kurmuştur.

Siyasi kariyerine devam ederken, 2005 yılında A-TEKS Mühendislik ve 2008 yılında Başkent Pres isimli iki şirket kurmuştur. 2010 yılında CHP Adana İl Başkanlığı’na atanmasının ardından, 2014’te Seyhan Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. 2019 ve 2024 yerel seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden seçilmiştir.

Ayrıca, 2022’de Dünya Belediyeler Birliği Sosyal İçerme Komitesi Eş Başkanı olmuş ve Türkiye Belediyeler Birliği birinci başkan vekili olarak atanmıştır. Zeydan Karalar, halen ADSİAD ve MMO üyesidir. Eşi Nuray Karalar bir fen ve teknoloji öğretmeni, çocukları ise mühendislik ve tıp alanlarında kariyer yapmaktadır. Arapça ve Almanca dillerini de bilmektedir. Zeydan Karalar, mühendislik tecrübesi ile siyasetteki başarılarını birleştirerek Adana’ya hizmet etmeye devam etmektedir.

Zeydan Karalar Kimdir

Orhan Erdemir kimdir? Kaç yaşında? Orhan Erdemir kimdir? Kaç yaşında?

Zeydan Karalar kaç yaşında?

Zeydan Karalar, 1958 yılında doğmuştur. Bu durumda, 2024 itibarıyla 66 yaşındadır.

Zeydan Karalar evli mi?

Zeydan Karalar evlidir. Eşi Nuray Karalar'dır.

Zeydan Karalar nerelerde görev yaptı?

Zeydan Karalar, çeşitli görevlerde bulunmuştur:

  • Çukurova Üniversitesi - Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur.
  • Demokratik Sol Yüksek Öğrenim Derneği - Kurucu ve yönetim kurulu başkanı.
  • CHP İl Gençlik Kolları - Saymanlık ve Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yapmıştır.
  • Makina Mühendisleri Odası - Türkiye'nin en genç oda başkanı olarak görev yapmıştır.
  • Çukobirlik - İplik İşletme Şefi ve ardından İplik Dokuma Fabrika Müdürü ve Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmıştır.
  • AEG ETİ Endüstri A.Ş. - Müşteri Hizmetleri Yöneticiliği yapmıştır.
  • Okan Tekstil A.Ş. - Genel Müdürlük görevinde bulunmuştur.
  • A-TEKS Mühendislik ve Başkent Pres - Kendi şirketlerini kurmuştur.
  • CHP Adana İl Başkanlığı - 2010 yılında atanmış ve 2011'de kongreyi kazanarak görevine devam etmiştir.
  • Seyhan Belediye Başkanlığı - 2014 yılında seçilmiştir.
  • Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı - 2019 yılında bu göreve seçilmiş, 2024 yerel seçimlerinde de yeniden bu unvanı kazanmıştır.
  • Dünya Belediyeler Birliği - Sosyal İçerme Komitesi Eş Başkanı.
  • Türkiye Belediyeler Birliği - 2024 yılında birinci başkan vekili olarak seçilmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi