Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde yaşayan 34 yaşındaki kadın girişimci Melike Bayraktar, 3D yazıcı ve lazer kesim teknolojilerini kullanarak ürettiği ürünlerle dikkat çekiyor. Devlet desteği ile büyüttüğü atölyesinde, Türkiye’nin dört bir yanına ulaşan ürünler üreten Bayraktar, kadın girişimciliğiyle birçok kadına ilham veriyor.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) Geleneksel Girişimci Destek Programı'ndan faydalanarak iş yerini açan Bayraktar, aldığı destekle yeni makineler alarak atölyesini büyüttü. 3D yazıcı ve lazer kesim makineleri ile tablo, saat, araç parçaları ve çeşitli aksesuarlar üreten Bayraktar, siparişleri hızla tamamlayarak ev ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor.

Bayraktar, "Kadın girişimci olarak KOSGEB’den yüzde 70 destek alarak bir dükkan açtım. Lazer kesim üzerine tasarımlar yapıyorum. İnternet üzerinden gelen siparişler sayesinde müşteri portföyümü genişletiyorum" diyor. Müşterileri tarafından beğenilen tasarımlarını zamanında teslim ederek memnuniyet yaratmayı hedefleyen Bayraktar, özellikle takım logoları, özel saat tasarımları ve araç aksesuarları üzerine yoğunlaşıyor.

İşletmesini büyütmek isteyen Bayraktar, hedeflerini yurt dışına açılmak üzerine kuruyor. "İleride hedeflerimi daha da büyütmek istiyorum. Yurt dışına açılmayı ve yeni pazarlar elde etmeyi planlıyorum" diyen Bayraktar, sahip olduğu ekipmanları daha da geliştirerek işine devam edeceğini ifade ediyor.

Çankırı MTAL Öğrencileri, "Atıkpuan" Projesi ile Robot Yarışmasına Katılıyor Çankırı MTAL Öğrencileri, "Atıkpuan" Projesi ile Robot Yarışmasına Katılıyor

Kadın girişimci olarak hem ev ekonomisine destek olmakta hem de kendi işini kurmanın getirdiği özgüvenle birçok kadına örnek olmaktadır. "Buradan gelen kazançla evimi geçindirip eşime destek oluyorum" şeklinde konuşan Bayraktar, girişimciliğin kendisine kattığı değerleri vurguluyor.

Sonuç olarak, Melike Bayraktar’ın hikayesi, devlet desteklerinin kadın girişimciler üzerindeki olumlu etkisini ve girişimciliğin sağladığı fırsatları gözler önüne seriyor. Yurt dışına açılma hedefiyle yola çıkan Bayraktar, hem kendi işini büyütmekte hem de kadın girişimciliğine öncülük etmektedir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı