ÖZEL HABER/Çankırı’nın İstanbul’daki temsilcisi Yeşil Ilgaz Spor Kulübü Başkanı Arif Şahin, cankirihaber.net ile yaptığı röportajda, Yeşil Ilgaz Spor’un geleceğine dair önemli mesajlar verdi. Başkan Şahin, gelecekteki planlarından ve takımın ulaşmak istediği hedeflerden bahsederek, Çankırı'yı en iyi şekilde temsil etmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.
Çankırı Habar.net Yazı işleri Müdürü Burak Kaya’nın sorularını yanıtlayan Başkan Şahin, “Çankırımızın bütün konfederasyon vakıf ve dernekleri olsun, her bir organizasyonuyla koordine bir şekilde çalışıyoruz.” Dedi.
 
1. Yeni Sezon Hazırlıkları: Bu sezon için Yeşil Ilgaz Spor’un hazırlıkları nasıl geçti? Takımın fiziksel ve mental durumu hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Yeşil Ilgaz Spor Kulüp Başkanı Arif Şahin, “Takım Orhan Hoca önderliğinde normal takvimden biraz erken olarak başlandı ve çok yoğun çalışmalar yürüttük. Fiziksel olarak da mental olarak da iyi seviyedeyiz. Genç bir takımız ve oyuncularımızın enerjisi çok iyi.” Diye konuştu.

2. Hedefler: Yeşil Ilgaz Spor’un bu sezonki en büyük hedefi nedir? Hangi başarıları elde etmeyi planlıyorsunuz?

Kulüp Başkanı Arif Şahin, “Hedef önce klasman sonra Bal Ligi. Ama bundan daha önemlisi genç oyuncularımızdan bir veya birkaç tanesinin profesyonel imza atmasına vesile olmak.” Dedi.

3. Transfer Stratejisi: Takıma yapılan transferler hakkında ne düşünüyorsunuz? Hangi bölgelerde eksiklikler tamamlandı?

Başkan Şahin, “Bizde transfer yaparken karakter esastır. Karakter yetenekten daha önemlidir. Referansı olmayan bir oyuncu transfer edilmez. Yeteneğe göre adam alınmaz. Gençlerde ve tecrübelilerde aradığımız yegane unsur karakterdir, ahlaktır, disiplindir. Yeteneği bulursunuz ama bunlar yoksa bir manası yoktur.” Şeklinde konuştu.

4. Genç Oyuncuların Rolü: Genç oyuncuların bu sezonki rolü ne olacak? Onlara nasıl fırsatlar sunmayı planlıyorsunuz?

Yeşil Ilgaz Spor Kulüp Başkanı Arif Şahin, “Gençler bizim her şeyimiz, geleceğimiz. 30 yaş üstü kontenjan ister 9 olsun ister 19 olsun bizim yaş ortalamamız hep 22-24 olacak. Burası gençlere mobbing yapılmayan, güven aşılanan, ortamı en güzel kulüplerden bir tanesidir. Bu tip kulüpler genelde yarışamaz. Süper amatör seviyesinde barınması zordur. Biz bunu yıkan ender kulüplerden biriyiz. Hem genciz hem yarışmacıyız.” Dedi.

5. Teknik Direktör ve Teknik Ekip: Teknik direktörünüzle olan çalışma uyumunuz nasıl? Teknik ekipte bu sezon yapılan değişiklikler var mı?


Yeşil Ilgaz Spor Kulüp Başkanı Şahin, “Orhan hocamız, Mert hocamız, Emir hocamız, Mustafa hocamız hepsinden çok memnunuz. Orhan hocanın önderliğinde müthiş çalıştılar. Videolu analizler ve veri kullanımı yapan, taktiksel çeşitliliğe önem veren bir futbol adamı Orhan hoca. Bu anlamda çok şanslıyız.” diye konuştu.

17 yaşındaki Duru Basut, dansla uluslararası arenada Türkiye’yi temsil ediyor 17 yaşındaki Duru Basut, dansla uluslararası arenada Türkiye’yi temsil ediyor

Hazırlık Maçında Şov Yaptılar! Yeşil Ilgaz Spor, Nişantaşıspor’u Dağıttı4 (3)

6. Taraftarın Önemi: Taraftar desteği bu sezon sizin için ne kadar önemli? Onlara nasıl bir mesaj vermek istersiniz?


Başkan Arif Şahin, “Futbolun taraftarsız bir önemi yok bize göre. Tribünde sessiz sinema oynandığı sezonlarda keyif almıyorduk. Ancak şimdi yaptığımız oluşumla Genç Oğuzları kazandırdık. Çankırı Ilgaz’ın Kayı köyünün başını çektiği bu grup camiaya büyük renk kattı. Tribün liderleri Halil Uzun ile birlikte takımı ateşliyorlar.” Dedi.

7. Kulüp Yatırımları: Yeşil Ilgaz Spor’un geleceğini sağlamlaştırmak için hangi yatırımları yapmayı planlıyorsunuz?


Yeşil Ilgaz Spor Kulüp Başkanı Arif Şahin, “Gelecek vadeden 12 ismi kulübe kazandırdık ve Çankırımızın bütün konfederasyon vakıf ve dernekleri olsun, her bir organizasyonuyla koordine bir şekilde çalışıyoruz. Amacımız sportif başarı elde ederken kulübümüze özel bir tesis kazandırmak.” Şeklinde konuştu.

8. Rakip Analizi: Bu sezon ligde karşılaşacağınız en zorlu rakipler kimler? Bu rakiplerle mücadele etmek için ne tür hazırlıklar yapıyorsunuz?

Başkan Arif Şahin, “Rakiplere baktığımızda THY ekibini Beyoğlu Çukur ile birlikte favori görüyoruz. Tabi Üsküdar Anadolu ve Gülsuyu her zaman zorludur. Kuştepe de gidilmesi en zor deplasmanlardan. Yani grubumuz zorlu. Biz bu grubun favorisi değiliz. Ancak sahada kimsenin bizden üstün olmadığını da göstereceğiz.” Dedi.

9. Uzun Vadeli Planlar: Kulüp olarak uzun vadede hedefleriniz nelerdir? Yeşil Ilgaz Spor’u nerede görmeyi planlıyorsunuz?

Yeşil Ilgaz Spor Kulüp Başkanı Arif Şahin, “Yeşil Ilgaz’ın olması gereken yer profesyonel seviyedir. Bundan aşağı bir hayal kurmak bize yakışmaz.” Diye konuştu.

10. Sosyal Sorumluluk: Kulübün toplumsal projelerde yer alma konusundaki stratejileri nelerdir? Çankırı halkıyla nasıl bir etkileşim kurmayı düşünüyorsunuz?


Başkan Arif Şahin, “Sosyal sorumluluk anlamında çok etkin bir kulübüz. Burs anlamında olsun, yardım bağış anlamında olsun, Gazze meselesi olsun icraatlarımız ortadadır. Futbol asla sadece futbol değildir ve biz de bu birleştirici unsuru hem hemşehrilerimize hem ülkemize en iyi şekilde kullanacağız.” Dedi.


11. Çankırı’nın iki büyük futbol temsilcisi bulunuyor: Çankırı FK ve Yeşil Ilgaz. Çankırı FK'daki yeni yapılanmayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu yeni oluşumun geleceği hakkında düşünceleriniz neler? İlerleyen dönemlerde Çankırı FK ve Yeşil Ilgaz arasında bir dostluk maçı izleme şansımız olur mu?

Yeşil Ilgaz Spor Kulüp Başkanı Arif Şahin, “Öncelikle sıkı bir Çankırı FK taraftarı olduğumu belirtmek isterim. Aslında biz İstanbul'da yaşayan Çankırılılar olarak memleket hasretimiz ve memleket sevdamızdan dolayı içerisinde Çankırı geçen her şeye dört elle sarılıyoruz. Sezai Zehiroğlu başkanın gelmesi ile Çankırı'da yeni bir ateş yakıldı. Çankırı Valimiz Sayın Mustafa Fırat Taşolar Beyefendinin de spora ve sporcuya verdiği değeri ve kıymeti buradan gözlemleyebiliyoruz. Çankırı FK'nın en kısa zamanda 3. lig ardından da 2. lige çıkacağına inanıyorum. Artık 1. lig ve 2. lig seviyelerinde takımlarımızın olması için tüm Çankırılıların bir araya gelmesi ve bu işe kafa yorması gerektiğini düşünüyorum.
Dostluk maçı ile ilgili başkan yardımcılarımdan Emre Hızal'ın bir görüşmesi oldu. Çankırı FK'da çok sıcak karşılıyor. Çankırı'nın oynayacağı Türkiye Kupası maçından sonra bir planlama yapabilirsek güzel olur.” Dedi.

Yeşil Ilgaz Spor Çankırı Fk

HABER: Burak Kaya

Kaynak: Burak Kaya