Güneş enerjisi alanında tamamen yerli imkanlarla geliştirilen Pixel Solar İnvertör, EIF Dünya Enerji Fuarı’nda büyük ilgi gördü. Milsan Elektronik tarafından üretilen invertör, sektörün önde gelen firmalarının katıldığı fuarda dikkatleri üzerine çekti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında can kaybı 42 bin 500'e yükseldi İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında can kaybı 42 bin 500'e yükseldi

Milsan Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Türk mühendislerinin başarısına vurgu yaparak, “Yerli ve milli invertörümüzü sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Enerji savaşlarının yoğun olduğu günümüzde, Türk mühendislerinin alın terine destek verilirse, başarının geleceğini görüyoruz” dedi. Nursaçan, Pixel Solar İnvertör’ün Türkiye’den aldığı yerli malı belgesinin yanı sıra, İngiltere merkezli İntertek test kuruluşunun sertifikalarını da başarıyla geçtiğini belirtti.

Nursaçan, “Türk mühendisleri dünyanın en kaliteli solar invertörünü üretti. Ürünümüz, 45 santigrat dereceden sonra üretimin düştüğünü gösteriyor ve mevcut invertörler arasında en az yüzde 10 daha yüksek verim sağlıyor” diye ekledi.

Ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de bir yıldır çalışmakta olan invertör hakkında bilgi veren Nursaçan, yerli üretimin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. “Her Türk sanayicisinin hedefi, ithalatı azaltmak ve ihracatı artırmak olmalıdır. Güneş enerjisi konusunda acil bir çalıştay yapılmasını talep ediyoruz” dedi. 

Nursaçan, Türkiye’nin güneş enerjisinden elde ettiği 18,5 gigawattlık tarihi üretim rakamını hatırlatarak, “Bizim invertörümüz, bugüne kadar üretilen enerjinin yüzde 10 daha fazlasını vaat ediyor. Yatırımcıların milli değerlere sahip çıkması önemlidir” şeklinde konuştu. 

Güneş enerjisi yatırımı yapmayı düşünenler için Pixel Solar İnvertör, yerli ve milli bir alternatif olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı