İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Teknopark İstanbul’un iş birliğiyle gerçekleşen “Yapay Zeka Lisesi Kurulum ve İçerik Geliştirme Çalıştayı,” Türkiye’nin teknolojik geleceğine yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi. Çalıştay, Teknopark İstanbul’da düzenlenerek yapay zeka alanında nitelikli bir eğitim alacak gençlerin yetiştirilmesine odaklandı.

ÇAKÜ’den Türkiye Ulusal Ajansına Ziyaret ÇAKÜ’den Türkiye Ulusal Ajansına Ziyaret

Çalıştayda yapılan konuşmalarda, yapay zeka teknolojisinin günümüzde hızla geliştiği ve bireylerin yanı sıra toplumların ve ülkelerin geleceğini şekillendirdiği vurgulandı. İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aydın, yapay zeka lisesinin kurulmasının genç beyinlere nitelikli bir eğitim sunarak Türkiye’nin uluslararası alanda rekabet gücünü artırmayı hedeflediğini belirtti. Ayrıca, çalıştayın yapay zeka eğitimine dair stratejik adımların belirlenmesine katkı sağlaması amaçlandı.

Programa, İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aydın, Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Özyurt, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Aydın, yapay zeka lisesiyle gençleri bilimsel ve teknolojik gelişmelere şimdiden hazırlamanın önemine vurgu yaparak Türkiye’nin uluslararası alanda güçlü bir konuma gelmesi için bu alanda nitelikli adımların atılması gerektiğini belirtti.

I M G 0652

Kaynak: İhlas Haber Ajansı