Van’da düzenlenen büyük aşiret düğününde dikkat çeken takı törenleri gerçekleşti. Gevdan Aşireti'nin Kanat Önderi Şehmuz Işık'ın oğlu Ömer Işık, Mizgin Işık ile dünya evine girdi. Düğün töreni, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 6 bin kişinin katılımıyla büyük bir coşku içinde gerçekleşti. 

Törenin en dikkat çekici anlarından biri, geline takılan 2 kilo altın ve damada takılan 15 milyon TL oldu. Etli yemeklerin bolca sunulduğu düğün, 4 saat süren takı töreni ile dikkat çekti. Toplanan paralar bavullara konularak taşındı ve düğün sonrası yüzlerce kişi halay çekerek kutlamaları sürdürdü. Ayrıca, sosyal medya ve televizyonlarda sıkça boy gösteren Tıvorlu İsmail de düğün töreninde yer aldı.

‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ Yürüyüşü Çankırı'da Coşku ve Minnetle Gerçekleşti! ‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ Yürüyüşü Çankırı'da Coşku ve Minnetle Gerçekleşti!

Düğün sonunda bir açıklama yapan iş adamı ve toy büyüğü Veysel Ürüm, tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Paranın önemi yok, önemli olan birlik ve beraberliğimizdir. Sizlerin burada bulunmanız ve dostluğunuz bizim için çok kıymetli” dedi.

Damadın babası, Gevdan Aşireti Kanaat Önderi Şehmuz Işık ise, “Bu büyük günümüzde bizimle olduğunuz için minnettarlığımı ifade ediyorum. Toplanan paralar aşiretler arasında yardımlaşmanın ve dayanışmanın bir işareti” diye konuştu. 

Damadın abisi Cigerhun Işık, düğün hakkında yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 6 bin davetli katıldı ve 2 ton et küçükbaş hayvandan kesildi. Damada 15 milyon TL ve geline 2 kilo altın takıldı” şeklinde bilgi verdi.

Kaynak: Şulenaz Durlanık