Yüksek kâr vaadiyle birçok tanınmış kişiyi dolandırdığı öne sürülen banka şube müdürü Seçil Erzan, hakkındaki dört yeni dava kapsamında tekrar hakim karşısına çıktı. İddialara göre, Erzan, Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu 30'dan fazla kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırdı.

Avukat ve Grafiker Arkadaşı Uyuşturucuyla Yakalandı! Avukat ve Grafiker Arkadaşı Uyuşturucuyla Yakalandı!

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Seçil Erzan ve avukatları hazır bulundu. Ayrıca, duruşmaya tutuksuz müşteki sanık Mojtaba Haghani de katıldı. Erzan, Mojtaba ile olan ilişkilerini açıklarken, "Mojtaba benim üniversiteden çok yakın bir arkadaşımın eşidir. 2020-2021 döneminde aramızda borç-alacak ilişkisi oluştu. Para bulmakta zorlandığım dönemlerde Mojtaba’dan destek aldım ve geri ödedim" dedi.

Erzan, Haghani’nin sık sık şubeye geldiğini ve iyi ilişkiler içinde olduklarını belirterek, "Mojtaba bana 'Süleyman Aslan ile görüşür hallederim' dedi. O dönem 4 milyon dolar alacak şartıyla anlaştık" şeklinde konuştu. Erzan, "Bir banka müdürü, bir fon için senet mi imzalatır? Herkes neyin ne olduğunu biliyordu" diyerek, dolandırıcılık iddialarını reddetti.

Duruşmada, kasasıyla ilgili olarak da konuşan Erzan, "O kasada annemin tıbbi kayıtları vardı, dolayısıyla o konu da yanlış anlaşılıyor" dedi. Müşteki sanık Haghani ise, Erzan’ın kendisine "Fatih Terim Fonu" hakkında bilgi verdiğini, güvenerek 200 bin dolar yatırdığını ifade ederek, "Belgeleri sorduğumda 'Bana güvenmiyor musunuz?' diyordu" dedi.

Cumhuriyet Savcısı, davanın ana dosyasıyla birleştirilmesini talep etti. Mahkeme, her iki davanın hukuki irtibatı nedeniyle birleştirilmesine karar verdi ve müşteki sanık Süleyman Aslan'ın ana davanın görüleceği 15 Kasım 2024 tarihinde hazır edilmesine hükmetti. İlk davanın ardından ikinci davanın da görülmeye başlanacağı belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı