Ramazan Bayramı tatilinin sonuna yaklaşırken, trafikteki yoğunluk artarken İçişleri Bakanlığı da denetimlerini sıklaştırdı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, radar hız kontrollerine ilişkin çarpıcı bir açıklama yaptı.


Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bayram tatili süresince polis ve jandarma trafik ekiplerinin toplam 1.872 radar noktasıyla hız denetimlerini aralıksız sürdürdüğünü bildirdi. Gündüz saatlerinde 1.271, gece saatlerinde ise 601 radar ekibinin görevde olduğunu belirtti.


Yerlikaya, aşırı hızın ölümlü kazaların başlıca nedenlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, “Ortalama hızdaki yalnızca yüzde 1’lik bir artış, ölümlü kazalarda riski yüzde 4 artırmaktadır. Bu sebeple mobil radar araçlarımız ve elektronik denetleme sistemlerimizle 24 saat görevdeyiz,” ifadelerini kullandı.


Bakan Yerlikaya ayrıca, “Trafik kurallarına uyalım, sevdiklerimize sağ salim kavuşalım. Bayram sevincimiz acıya dönüşmesin” diyerek sürücülere çağrıda bulundu.
Bayram dönüşü yoğunluğunun yaşanacağı bu günlerde sürücülerin kurallara uyması ve dikkatli olması büyük önem taşıyor.

Sakarya’da Korkutan Yangın! Çelik Yapı Alevlere Teslim Oldu Sakarya’da Korkutan Yangın! Çelik Yapı Alevlere Teslim Oldu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı