Gazeteci Ünal İnanç gündeme geldi. Bu yazıda Ünal İnanç ile ilgili tüm bilgilere ulaşabileceksiniz.

Ünal İnanç kimdir? 

1939 yılında Samsun’da köklü bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ünal İnanç, eğitim hayatına TCDD Meslek Yüksek Okulu’nda başladı. Gazetecilik kariyerine 1959 yılında Akis dergisinde adım atan İnanç, kısa sürede mesleğinde önemli bir yer edindi.

Ünal İnanç, 40 yılı aşkın süren meslek yaşamı boyunca Anadolu Ajansı, Türk Haberler Ajansı ve Anka Ajansı gibi prestijli ajanslarda ve Hürriyet, Milliyet, Sabah gibi önemli gazetelerde muhabirlik ve bölüm şefliği yaptı. Özellikle polis-adliye muhabirliği konusundaki deneyimiyle tanınan İnanç, bu alanda birçok önemli habere imza attı.

Meslektaşı Uğur Mumcu ile birlikte Pulitzer ödüllü The Heroin Trail adlı kitabın ve İsviçre televizyonunda yayınlanan Türkiye Üzerine Oyunlar-uyuşturucu-terör bağlantısı adlı belgeselin hazırlanmasına danışmanlık yaptı. Ayrıca, Siyasal Terimler ve Örgütler Sözlüğü ve Apo-PKK ve Saklanan Gerçekler adlı kitaplarıyla da dikkat çekti.

1995 yılında Çocukları Suç ve Suçlulardan Koruma Vakfı’nın kurulmasına öncülük eden İnanç, çocuk suçluluğu ile mücadelede çeşitli projelerin gerçekleştirilmesine katkıda bulundu. Bu projeler arasında çocuk polis biriminin oluşturulması, kitap yardımları ve suçla mücadele için bilgisayar programları hazırlanması gibi önemli girişimler bulunmaktadır.

2000-2004 yılları arasında Samanyolu TV’de Aykırı adlı programı hazırlayıp sunan İnanç, 2004 yılında Türkiye Gaziler Vakfı’nın başkanlığını üstlendi. 2005 yılından itibaren Avrasya TV’de Aykırı programını devam ettirdi ve 2006 yılında Biz Oradaydık adlı programı hazırlayıp sundu.

2005 yılı sonlarında Şirinoğlu Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi’ni kurarak 55 bin kitap ve binlerce belge ile donatılmış bir araştırma merkezi oluşturdu. Ayrıca Türkiye ve Terör ve Bizden Size Selam Olsun-Şehit Mektupları gibi önemli kitaplar yayınladı.

Son dönemlerinde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 2013 yılında Ergenekon davasında 19 yıl hapis cezasına çarptırılan İnanç, sağlık durumu ve yaşlılığı göz önüne alınarak adli kontrol şartlarıyla tahliye edildi. Kanser tedavisi gören İnanç, 6 Mart 2015 tarihinde yaşamını yitirdi ve cenazesi Ankara’da defnedildi.

Ünal İnanç, gazetecilik alanında önemli katkılarda bulunmuş, toplumsal konulara duyarlılığı ve meslektaşlarıyla olan ilişkileriyle tanınan bir isimdir. Gazeteciliğe olan tutkusu ve toplum için yaptığı çalışmalarla, Türk basın tarihinde önemli bir yer edinmiştir. Onun hikayesi, gazetecilik mesleğine adanmış bir yaşamın ve topluma hizmet etmenin ne kadar değerli olduğunu göstermektedir.

Ünal İnanç neden öldü?

Ünal İnanç, 6 Mart 2015 tarihinde, kanser tedavisi görürken yaşamını yitirdi. Kanser hastalığı nedeniyle uzun bir tedavi sürecinden geçmişti. Ölümünden önce sağlık sorunları nedeniyle 2013 yılında 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı, ancak yaşlılık ve sağlık durumu göz önüne alınarak adli kontrol şartlarıyla tahliye edilmişti.

Ali Murat Kırık kimdir? Kaç yaşında, nereli? Ali Murat Kırık kimdir? Kaç yaşında, nereli?

Ünal İnanç nereli?

Ünal İnanç, 1939 yılında Samsun'da doğmuştur. Bu nedenle Samsunlu olduğu düşünülmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi