İYİ Parti İzmir milletvekili Ümit Özlale ile Sözcü TV spikeri Serap Belovacıklı'nın evliliği gündeme bomba gibi düştü. Bu yazıda "Ümit Özlale eski eşi kim?", "Ümit Özlale evlendi mi?", "Ümit Özlale kimdir?", "Serap Belovacıklı kimdir?" sorularının cevaplarını bulabileceksiniz.

Ümit Özlale eski eşi kim?

İYİ Parti İzmir milletvekili Ümit Özlale'nin eski eşiyle ilgili kamuoyuyla paylaşılmış herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. 

Ümit Özlale evlendi mi?

Ümit Özlale, 27 Temmuz 2024 tarihinde Sözcü TV spikeri olarak tanınan Serap Belovacıklı ile evlendi.

Ümit Özlale Düğün

Ümit Özlale kimdir?

Ümit Özlale, 28 Nisan 1972 tarihinde Almanya'nın Holzheim şehrinde, işçi olarak göç etmiş bir Girit Türkü ailesinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Eğitim hayatına Bornova Anadolu Lisesi'nde başlayıp İzmir Fen Lisesi'nde devam etti. Lisans eğitimini 1995 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü'nde tamamladıktan sonra ABD'de Boston College'da yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı.

Özlale, 2001 yılında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü'nde öğretim üyesi olarak göreve başladı, ardından doçentlik ve profesörlük unvanlarını aldı. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Özyeğin Üniversitesi'nde öğretim üyeliği ve Ekonomi Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulundu. Halen Harvard Summer School'da Kalkınma Ekonomisi dersleri vermektedir. 2015 yılında akademisyenler tarafından kurulan Sectoral and Economic Analysis Lab (SEAL) danışmanlık şirketinin kurucu ortağıdır.

Özlale, Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğü'nde danışmanlık yapmış, ayrıca Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile çalışmıştır. İYİ Parti'de Genel Başkan Yardımcılığı ve Kalkınma Politikaları Başkanlığı görevlerinde bulunmuş, 2023 genel seçimlerinde İzmir milletvekili seçilmiştir. 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti tarafından İzmir büyükşehir belediye başkan adayı gösterilmiştir. İYİ Parti'den istifa etmiş ancak kısa süre sonra partiye geri dönmüştür.

Ümit Özlale Eşi

Işın Çelebi kimdir? Nereli? Işın Çelebi kimdir? Nereli?

Serap Belovacıklı kimdir?

Serap Belovacıklı, 17 Temmuz 1984 tarihinde Bursa'da doğmuştur. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunudur. Eğitimini tamamladıktan sonra BBC Eğitim Merkezi'nde diksiyon eğitimi ve Basın Enstitüsü Derneği'nde Bilgisayar Destekli Araştırma Habercilik eğitimi almıştır. Gazetecilik kariyerine 2007 yılında Olay TV'de yönetmen olarak başlamış ve ardından Habertürk'te görev almıştır. Daha sonra Akşam Gazetesi'nde internet sitesi editörlüğü yapmış ve burada önemli projelere imza atmıştır.

Editörlük görevinin ardından Artı1 TV'ye geçen Belovacıklı, daha sonra TVEM kanalında sunuculuk deneyimi yaşamıştır. 2015 yılında Yurt Gazetesi'nde görev almış ve ardından Posta Gazetesi'nde politika editörü olarak çalışmıştır. Bu süreç onu siyasete yakınlaştırmış ve 2018 yılında Haber Global'in Ankara Bürosu'nda siyaset muhabiri olarak görev yapmıştır.

2020 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Basın Danışmanı olarak çalışmış ve aynı dönemde Haber Global'de hafta sonu haber sunuculuğu yapmıştır. Şu anda Sözcü TV'de haber spikerliği yapmaktadır. Serap Belovacıklı, profesyonel kariyerini sürdürürken Bursa kökenlidir ve 40 yaşındadır.

Kaynak: Haber Merkezi