Ümit Milli Takımı’nın golcüsü Erencan Yardımcı, A Milli Futbol Takımı'na yükselmek için sıkı bir şekilde çalıştığını ifade etti. Yeni takımı Sturm Graz'da daha fazla süre almak için çaba harcadığını belirten Yardımcı, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde büyük takımlara karşı oynamak istediğini dile getirdi.

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Yardımcı, son oynadıkları Letonya maçı ve 2025 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası grup elemeleri hakkında şunları söyledi: "Zor bir maç olacağını biliyorduk. Letonya, ilk maçta da kapanmıştı. Eğer gol pozisyonlarına giremezsek zorlanıyoruz. Golü erken bulmamız iyi oldu ve ardından devamı geldi. 2002-2003 doğumlu oyuncular olarak son kampımız. Galip bitirmek istiyoruz ve şimdi Norveç maçına odaklanacağız."

Çankırı’nın Özel Sporcuları Amatör Spor Haftası'nda Ödüllerini Aldı Çankırı’nın Özel Sporcuları Amatör Spor Haftası'nda Ödüllerini Aldı

Yeni teknik direktör Gökhan Gönül'ün ekibe katılmasıyla birlikte oyunda değişiklikler olduğunu ifade eden Yardımcı, "Levent hocayla ön alan baskısı ve geçiş oyunu oynuyorduk. Gökhan hocanın ise topa sahip olma ve geriden oyun kurma üzerine bir planı var. Bu sistem değişikliği kolay alışılacak bir durum değil, ama bir sonraki turnuva bir yıl sonra. Ben, sonraki jenerasyonun buna adapte olacağını düşünüyorum. Avrupa Şampiyonası'na 2000 yılından beri katılamıyoruz, inşallah bu hasret son bulur" dedi.

A Milli Takım'ın forvetsiz bir sistem kullandığını hatırlatan Yardımcı, "Benim mevkim santrfor, bu nedenle santrfor dışında oynamıyorum. A Milli Takım’da da çok iyi santrforlar var. Fırsat bulursam ben de orada yer almak için elimden geleni yapıyorum" şeklinde konuştu.

Sturm Graz'daki günlerinin nasıl geçtiğine değinen Yardımcı, "Graz’ı pek deneyimleyemedim çünkü genelde sabah ve akşam çift antrenman yapıyoruz. Antrenman sonrası dinleniyorum ve İngilizce öğrenmeye çalışıyorum. Dili çözüp, ülkeye adapte olup bir an önce performans sergilemek istiyorum" dedi.

Bu sezonki hedeflerini de paylaşan 22 yaşındaki golcü, "Şampiyonlar Ligi’nde Atalanta, Dortmund, Leipzig gibi büyük takımlara karşı oynamak istiyorum. Bir gol hedefim yok, sadece elimden geldiğince oynayıp skora katkıda bulunmak istiyorum. Şampiyonlar Ligi, Avrupa’nın en büyük platformlarından biri. Daha önce Galatasaray’da 3 dakika oynamıştım; en iyi stoperlere ve orta saha oyuncularına karşı oynamak çok farklı bir deneyim. Bu fırsatı yakaladığım için mutluyum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı