ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik 13 Temmuz'da gerçekleştirilen suikast girişiminde kulağına isabet eden cismin mermi olduğunu doğruladı. Pensilvanya eyaletindeki miting sırasında meydana gelen olayda, Trump'ın kulağına isabet eden cismin mermi mi yoksa başka bir şey mi olduğu konusundaki tartışmalar FBI'ın yaptığı yazılı açıklama ile son buldu. Açıklamada, "Eski Başkan Trump'ın kulağına isabet eden şey, ölen kişinin (saldırganın) silahından atılan, bütün veya küçük parçalara ayrılmış bir mermiydi" denildi.

FBI Direktörü Christopher Wray, 24 Temmuz'da ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesinin oturumunda yaptığı konuşmada, Trump'ın sağ kulağından yaralanmasına neden olan cismin mermi mi yoksa şarapnel veya cam parçası mı olduğuna dair sorular bulunduğunu belirtmişti. Bu açıklamanın ardından, Trump perşembe günü kendisine ait sosyal medya platformundan Wray'e tepki gösterdi. Trump, "FBI Direktörü Christopher Wray, şarapnel, cam parçası veya mermiyle vurulup vurulmadığımdan emin olmadığını söyledi (FBI bunu hiç kontrol etmedi!)" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavut Cumhurbaşkanı Begaj ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavut Cumhurbaşkanı Begaj ile görüştü

Trump'ın başkanlık döneminde Beyaz Saray'da görev yapan doktorlardan Temsilciler Meclisi üyesi Ronny Jackson da Wray'in ifadesine tepki gösterdi. Jackson, "Bunun bir mermiden başka bir şey olduğuna dair hiçbir kanıt yok" diyerek, suikast girişiminin ardından Trump'ı tedavi ettiğini ve saldırının gerçekleştirildiği gün Butler Memorial Hastanesi'ndeki doktorların yaptığı değerlendirmeye katıldığını belirtti.

Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'nın Butler şehrinde düzenlediği seçim mitinginde konuşma yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayarak sağ kulağından yaralanmıştı. Saldırıda mitinge katılan bir kişi hayatını kaybederken, iki kişi yaralanmış, ABD Gizli Servisi 20 yaşındaki saldırgan Thomas Matthew Crooks'u olay yerinde etkisiz hale getirmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı