‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ Yürüyüşü Çankırı'da Coşku ve Minnetle Gerçekleşti! ‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ Yürüyüşü Çankırı'da Coşku ve Minnetle Gerçekleşti!

Türkiye’nin ilk görme engelli hakim yardımcısı olarak tarihe geçen Sabit Kılıç, Adalet Bakanlığı'nda idari yargı hakim yardımcısı olarak göreve başladı. Glokom hastalığı nedeniyle 10 yaşındayken görme yetisini kaybeden Kılıç, tüm zorluklara rağmen eğitim hayatında büyük başarılar elde etti.

İlk ve orta öğretimi birincilikle tamamlayan Sabit Kılıç, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni başarıyla bitirdi. 2016 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda uzman yardımcısı olarak atanarak, Türkiye’de KPSS A grubu kadrosuna atanan ilk görme engelli hukukçu oldu. Engelli bireylerin adalete erişimini ele alan “Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme Bağlamında Türkiye’de Engellilerin Adalete Erişimi” başlıklı tez çalışması ile Aile ve Sosyal Hizmetler Uzmanı olarak atandı.

Uzmanlık görevi süresince, engelli ve yaşlı bireyler için yürütülen projelerde aktif rol aldı. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün mevzuat içeriğini hazırlamak, kurum içi ve dışı eğitimler vermek, engelli ve yaşlı bakım kuruluşlarının kalite denetimlerini yapmak gibi önemli görevleri başarıyla yerine getirdi.

2023’te yapılan idari yargı hakim yardımcılığı sınavında 85,21 puan alarak Türkiye'nin ilk görme engelli hakim yardımcısı unvanını kazanan Kılıç, göreve başlamadan önce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ı ziyaret etti. Bakan Göktaş’a engellilere verdiği destekler için teşekkür eden Kılıç, engellilerin çalışma hayatında daha fazla yer almasının önemini vurguladı.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Sabit Kılıç’ı çalışkanlığı ve başarısından dolayı tebrik etti. Göktaş, Kılıç’ın azmiyle birçok kişiye örnek olacağını belirterek, engellilerin toplumsal hayatın her alanında yer almasını önemsediklerini ifade etti. Ayrıca, kamuda istihdam edilen engelli sayısının 2002’den bu yana 12 kat arttığını ve 68 bine ulaştığını vurguladı. Erişilebilirlik kültürünün yaygınlaştırılması için çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Sabit Kılıç’ın yeni görevinde başarılı olması ve engelli bireylerin toplumsal yaşamda daha fazla yer bulmasına katkıda bulunması bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı