İsrail'in başkenti Tel Aviv'de, yaklaşık 500 bin kişinin katıldığı büyük bir ateşkes gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine ateşkes anlaşması imzalamaları için çağrıda bulundular.

Gösteri, Gazze Şeridi'nde 6 esirin ölümünün ardından daha da yoğunlaştı. Katılımcılar, "Philadelphia Koridoru esir çıkmazına dönüşüyor", "Onları eve getirin" ve "Binyamin Netanyahu İsrail'i öldürüyor" gibi pankartlar taşıdılar. Göstericiler, Netanyahu'ya yönelik sert sloganlar atarak, hükümetin esirlerin serbest bırakılması yönündeki adımlarını hızlandırmasını talep ettiler.

Eylemciler, protesto sırasında Ayalon Otoyolu'nun girişini kısa süreliğine kapattı. Polis, göstericilere müdahale ederek 2 kişiyi gözaltına aldı.

Kudüs'te de benzer bir gösteri yapıldı. Bu gösteride, esir anlaşması talep eden katılımcılar sokaklarda davullar çalarak ve sloganlar atarak esirlerin serbest bırakılmasını savundular.

Çankırı’da Apartman Yangını! İtfaiye Ekipleri Hızla Müdahale Etti Çankırı’da Apartman Yangını! İtfaiye Ekipleri Hızla Müdahale Etti

İsrail genelinde artan tepkiler ve protestolar, hükümete yönelik baskının giderek büyüdüğünü gösteriyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı