Samsun’un Tekkeköy ilçesinde bulunan Özön Taş Ocağı’nda, iş makinesinin kaya kırma çalışmaları sırasında meydana gelen patlama büyük paniğe yol açtı. Olay, saat 17.15’te Atatürk Bulvarı üzerindeki dolum tesisinin karşısında gerçekleşti. Patlama sonucunda, kaya parçaları Samsun-Ordu karayoluna savruldu ve yoldan geçen araçlara isabet etti.

Olay yerine kısa sürede polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlama, iş makinesinin kaya kırma işlemi sırasında gerçekleşti ve bu durum, patlamamış dinamite iş makinesinin isabet etme ihtimali üzerinde durulmasına yol açtı. Patlama sonucu yola savrulan taşlar, Özbekistan plakalı bir tır ve 34 YS 3119 plakalı otomobile çarptı. Taşların isabet ettiği otomobildeki toplam 4 kişi yaralandı; iki yolcu ve iki kişi hastaneye kaldırıldı.

Ak Parti Çankırı İl Başkanı ve Tarım Müdürü, Çankırı Borsası'nı Ziyaret Etti Ak Parti Çankırı İl Başkanı ve Tarım Müdürü, Çankırı Borsası'nı Ziyaret Etti

Polis, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı ve trafik kontrollü olarak verildi. Yolda oluşan uzun araç konvoyu nedeniyle, temizlik görevlileri kaya parçalarını topladı ve trafiği güvenli bir şekilde açtı.

Patlamanın kesin nedeni araştırılmaya devam ederken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yetkililer, patlamanın kaya arasına yerleştirilen eski dinamite iş makinesi kırıcısının isabet etmesi nedeniyle gerçekleşmiş olabileceğini belirtti. Yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili bilgi alınmaya devam ediyor.

Taş Ocağında Patlam Yola Savrulan Kaya Parçaları Araçlara Isabet Etti, 4 Yaralı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı