Milli Savunma Bakanlığı, Lübnan'dan aralarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşlarının da bulunduğu 966 sivili taşıyan iki geminin Beyrut’tan ayrıldığını ve Mersin’e doğru yola çıktığını açıkladı. Gemilerin akşam saatlerinde Mersin Limanı’na ulaşması bekleniyor.

Çankırı Valiliği Uyardı: Zirai Don Riskine Karşı Hazırlıklı Olun Çankırı Valiliği Uyardı: Zirai Don Riskine Karşı Hazırlıklı Olun

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının devam etmesi nedeniyle, birçok ülke tahliye operasyonları düzenliyor. Türkiye, bu kapsamda 878’i Türk, 24’ü KKTC vatandaşı ve 64 birinci derece yakınlarından oluşan toplam 966 kişiyi, Deniz Kuvvetlerine ait iki gemi ile tahliye ediyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "İsrail’in saldırıları nedeniyle Lübnan’dan ayrılmak isteyen vatandaşlarımızı tahliye eden Deniz Kuvvetlerimize ait TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemileri, Mersin’e ulaşmak üzere Beyrut Limanı’ndan yola çıktı. Bu gemilere koruma sağlamak amacıyla iki fırkateyn ve iki karakol gemisi de görev alıyor" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı