Milli Savunma Bakanlığı, son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 42 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlık, "Ateş Serbest 2024" tatbikatının yapıldığı Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Sakarya Kışlası’nda basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kara, deniz, hava ve siber alanlardaki etkinliğini her geçen yıl artırdığını belirtti. Aktürk, "Bu tatbikat, ordumuzun ateş gücünü ve personelimizin hedefe yönelik reaksiyon kabiliyetlerini sergilemek amacıyla 8-11 Ekim tarihleri arasında Polatlı’da gerçekleştiriliyor. F-16 savaş uçakları, taarruz helikopterleri, hava savunma sistemleri ve SİHA’lar gibi birçok sistemin atışları başarıyla yapılmaktadır" dedi.

Tuğamiral Aktürk, ayrıca Somali’ye araştırma yapmak üzere giden Oruç Reis gemisine refakat etmek amacıyla oluşturulan Somali Deniz Görev Grubu'nun 5 Ekim’de İstanbul Boğazı’ndan yola çıktığını bildirdi. Lübnan’da bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesi için görevlendirilen TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemilerinin 9 Ekim’de Lübnan’a ulaştığını belirten Aktürk, 300 ton insani yardım malzemesinin de bu bölgeye gönderildiğini vurguladı.

Ünlü Oyuncu Vural Çelik hayatını kaybetti Ünlü Oyuncu Vural Çelik hayatını kaybetti

Tuğamiral Aktürk, "Terörü kaynağında yok etme stratejisi doğrultusunda, 1 Ocak’tan bu yana 2 bin 149 terörist etkisiz hale getirildi. Bu rakamın 1,113’ü Irak, 1,036’sı ise Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarla elde edildi" şeklinde konuştu. Ayrıca, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit ve Pençe-Yıldırım operasyon bölgelerinde yapılan arama-tarama faaliyetlerinde çok sayıda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildiğini belirtti.

Hudut güvenliğine dair bilgileri de paylaşan Aktürk, "Son bir hafta içinde 5’i terör örgütü mensubu olmak üzere 340 şahıs yakalandı. Yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 11,679’a ulaştı. Hatay ve Van hudut hattında yapılan arama-tarama faaliyetlerinde toplam 103 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi" dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in, 10 Ekim 2023 tarihinde Kosova Barış Gücü (KFOR) Komutanlığı görevinin İtalya’ya devir teslimi törenine katılacağını da duyuran Tuğamiral Aktürk, "Ayrıca, 17-18 Ekim tarihlerinde Brüksel’de düzenlenecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na iştirak edecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı