Cem Garipoğlu’nun mezarından alınan DNA örneklerinin, ailesinin DNA’sı ile uyuştuğunun belirlenmesinin ardından Garipoğlu’nun cenazesi, Karacaahmet Mezarlığı’na yeniden defnedildi. Defin işlemi sırasında Garipoğlu’nun annesi Tülay Garipoğlu, oğlunun mezarı başında bekleyerek duygusal anlar yaşadı.

Sabah saatlerinden itibaren mezarlık çevresinde özel güvenlik ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Mezar, mezar görevlileri tarafından açıldı ve Garipoğlu’nun Adli Tıp Kurumu’ndan getirilen cenazesi tekrar defnedildi. Tülay Garipoğlu, defin işleminin ardından bir süre daha mezar başında oturdu, basın mensuplarına herhangi bir açıklama yapmadan mezarlıktan ayrıldı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu’nun intihar ettiği bilgisi ile defnedildiğini, ancak ölümünün gerçekliğine dair şüphelerin ortaya çıktığını bildirdi. Yapılan incelemelerde, "Cezaevinde intihar ettiği tespit edilen Cem Garipoğlu’nun ölmediği ve defnedilen kişinin farklı biri olduğuna yönelik iddialar üzerine Karabulut ailesinin talebi ve Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla 3 Ekim 2024 tarihinde feth-i kabir işlemi yapılmıştır" denildi. 

Koçhisar Barajı’nda su seviyesi kritik düzeye düştü Koçhisar Barajı’nda su seviyesi kritik düzeye düştü

İstanbul Adli Tıp Kurumu uzmanları tarafından gerçekleştirilen DNA incelemeleri sonucunda, mezardan çıkarılan örneklerin Cem Garipoğlu’na ait olduğu ve 2014 yılında otopsisi yapılan şahısla birebir aynı DNA profiline sahip olduğu tespit edildi.

Münevver Karabulut, 2009 yılında Cem Garipoğlu tarafından Bahçeşehir’deki bir villada öldürülmüştü. Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde cezaevindeki hücresinde ölü bulunmuştu. Karabulut ailesi, Garipoğlu’nun mezarının açılması için avukatları aracılığıyla fethi kabir işlemi talep etmişti. Talebin kabul edilmesi üzerine, 3 Ekim’de Garipoğlu’nun mezarı açıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı