Türkiye genelinde düzenlenen “Narkoçelik-41” operasyonunda, uyuşturucu ile mücadelede büyük başarı sağlandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı verilere göre, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nın koordinesinde 57 ilde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Toplamda 967 kilogram uyuşturucu madde ve 5 milyon 857 bin 520 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 644 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonlarda 4 bin 127 personel, 25 hava aracı ve 41 narkotik dedektör köpeği aktif rol aldı. Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilen baskınlarda uyuşturucu imalatçıları ve satıcıları hedef alındı.

Çankırı’da 03 Ekim'de Vefat Edenler Çankırı’da 03 Ekim'de Vefat Edenler

Çankırı da bu operasyonların düzenlendiği iller arasında yer aldı. Çankırı Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Narkoçelik-41 operasyonunda büyük başarılar elde ederek, uyuşturucu madde ticaretine ağır darbe indirdi. Operasyon, Türkiye genelinde uyuşturucu ile mücadelede kararlılığın simgesi olarak önemli bir yer tutuyor.

“Aksaray, Bursa, Ankara, İstanbul, Gaziantep, Balıkesir, İzmir, Nevşehir, Şırnak, Malatya, Manisa, Şanlıurfa, Bingöl, Adana, Diyarbakır, Konya, Uşak, Batman, Mersin, Bolu, Samsun, Denizli, Yozgat, Antalya, Hatay, Tekirdağ, Çanakkale, Çankırı, Yalova, Eskişehir, Kocaeli, Afyonkarahisar, Erzurum, Van, Adıyaman, Çorum, Karaman, Trabzon, Kahramanmaraş, Kayseri, Sakarya, Burdur, Giresun, Isparta, Kilis, Zonguldak, Osmaniye, Aydın, Ordu, Karabük, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Siirt, Elazığ ve Muğla” olarak sıralandı. Birçok şehirle birlikte Çankırı’da da düzenlenen operasyonlar, uyuşturucu suçlarına karşı mücadelenin sürdüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı