Çankırı’da sosyal hizmetlerin kalitesini artırmayı hedefleyen büyük bir yatırım, hızla hayata geçiriliyor. AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, inşaat çalışmaları devam eden Çankırı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezi binalarını ziyaret ederek, projeyi yerinde inceledi. Ziyaret sırasında İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Bahri Kılıç, İl Gençlik Kolları Başkanı Sadık Çendek ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulhaluk Longa da hazır bulundu.

İl Başkanı Koray Erdoğan, proje hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Şehrimiz için büyük bir adım olan bu proje, sosyal hizmetlerde vatandaşlarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet sunmamızı sağlayacak. Çankırı’nın ihtiyaçlarına cevap verecek modern bir yapıyı hayata geçiriyoruz. İnşaat çalışmalarının planlanan süre içinde ilerlemesinden memnunuz ve önümüzdeki yıl bu önemli projeyi tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Bu yatırım için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’a, yatırımın ilimize kazandırılmasında büyük emekleri olan Grup Başkanvekilimiz Sayın Muhammet Emin Akbaşoğlu’na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerinde bulundu.

Toplamda 132.750.000 TL bütçeyle 5 bin metrekare alan üzerine inşa edilen projede, bodrum kat ve zemin kat dahil olmak üzere 5 katlı bir yapı yer alacak. Binada her kat 970 metrekare oturum alanına sahip olacak. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi gibi dört farklı kurum bu yapıda hizmet verecek.

Erdoğan, bu yatırımın Çankırı’ya kazandırılmasında emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a ve Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’na teşekkür etti. Müteahhit firma yetkilileri de inşaatın planlandığı gibi ilerlediğini ve binaların Ağustos 2025’te tamamlanacağını belirtti.

Bosna Hersek'te sel felaketi: 14 kişi hayatını kaybetti Bosna Hersek'te sel felaketi: 14 kişi hayatını kaybetti

Kaynak: Berkay Tozlu