Çankırı’da Türk-İş’e bağlı sendikaların ortaklaşa düzenlediği basın açıklamasında, üye sayısı 4 bine ulaşan Türk-İş sendikaları, yüksek enflasyon ve adaletsiz vergi sistemi gibi konulara dikkat çekti. Basın açıklamasına Türk-İş İl Temsilcisi Vedat Göktepe, Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Halil İbrahim Topçu, Demiryol-İş Sendikası İl Temsilcisi İsmail Korkmaz, Toley-İş İl Temsilcisi İsmail Buran, Koop-İş İl Temsilcisi Mehmet Turan, Yol-İş İl Temsilcisi Rıfat Güler, MKE İşçi Baş Temsilcisi Güney Erdoğan ve Demiryol-İş İş Yeri Temsilcisi İsmail Derelli katıldı.

Ortak açıklamada, Türk-İş sendikaları, hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, adaletsiz vergi sistemi, işsizlik, güvencesiz çalışma ve kayıt dışı istihdam gibi sorunların, başta işçiler olmak üzere toplumun büyük kesimi üzerinde ağır baskılar oluşturduğunu belirtti. Açıklamada, toplumun büyük bir kısmının geçim sıkıntısı çektiği vurgulanarak, “İşçinin, yoksulun dayanacak gücü kalmadı. Büyükşehirlerde ev kiraları ortalama 15 bin liranın üzerine çıktı. İnsanlar, yüksek kiralar sebebiyle sağlıksız ortamlarda yaşamak zorunda kalıyor” denildi.

Türk İş Çankırı’da Bombayı Patlattı Enflasyon Rakamlarına Tepki Çığ Gibi!22

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: "Düğün sektöründeki duraklama ekonomiye büyük kayıp getiriyor" TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: "Düğün sektöründeki duraklama ekonomiye büyük kayıp getiriyor"

Türk-İş temsilcileri, son dönemde elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan zamlarla birlikte market ve pazarlarda her gün artan fiyatlar karşısında işçilerin alım gücünün hızla düştüğünü belirtti. "Enflasyon oranlarının kabul edilebilir bir yanı yoktur. Yaşanan enflasyon ile açıklanan enflasyon arasında uçurum vardır. İşçilere, emeklilere yapılan düşük zamlar, her geçen gün yoksulu daha da yoksul hale getirmektedir," ifadeleriyle açıklanan enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığına dikkat çekildi.

Açıklamada, gelir vergisi tarifesinin güncellenmesi gerektiği vurgulanarak, “Bu ülkenin sağladığı kaynakları kullanarak servet elde edenler, topluma karşı sorumluluklarını yerine getirmeli ve kazançları oranında vergi ödemelidir. Gelir vergisi tarife basamakları ve oranları acil olarak güncellenmelidir” denildi.

Sosyal güvenlik sistemi üzerindeki sorunlara da değinilen açıklamada, emekli maaşlarının hesaplanmasında yaşanan adaletsizliklerin giderilmesi gerektiği belirtildi. Türk-İş, kıdem tazminatı tavan miktarının brüt asgari ücretin 7,5 katı olması gerektiğini belirterek, kıdem tazminatına yapılan müdahalelere karşı duruşunu sürdürdüğünü vurguladı.

Basın açıklamasının sonunda, "Hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, adaletsiz vergi sistemi, işsizlik, kayıtdışı istihdam ve güvencesiz çalıştırma sorunları altında ezilmeyeceğiz," denilerek, Türk-İş’in bu sorunlarla mücadeleye devam edeceği mesajı verildi. “Yaşasın TÜRK-İŞ!, yaşasın ekmek, barış ve özgürlük mücadelemiz!” ifadeleriyle açıklama son buldu.

HABER: Burak Kaya

Türk İş Çankırı’da Bombayı Patlattı Enflasyon Rakamlarına Tepki Çığ Gibi!231

Kaynak: Burak Kaya