Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 10 yıl vadeli ABD Doları gösterge tahvilinin getirisinin, Kasım 2021'den bu yana ilk kez yüzde 7'nin altına indiğini duyurdu. 

Karadeniz'de Palamut bolluğu: Balıkçıların ve vatandaşların yüzü güldü Karadeniz'de Palamut bolluğu: Balıkçıların ve vatandaşların yüzü güldü

Bakan Şimşek, açıklamasında, “10 yıl vadeli ABD Doları gösterge tahvilimizin getirisi, 2021 yılı Kasım ayından sonra ilk defa yüzde 7’nin altına indi. Kararlılıkla uyguladığımız ekonomi programı sayesinde makro finansal istikrarı güçlendirdik ve risk primini düşürdük. Bu gelişme, dış borçlanma maliyetlerimizi önemli ölçüde azalttı ve özel sektörün dış finansmanını olumlu yönde etkiliyor. Önümüzdeki dönemde yapısal reformlarla bu kazanımları kalıcı hale getirerek risk primimizi daha da iyileştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu açıklama, Türkiye’nin uluslararası finansal piyasalarındaki risk algısını iyileştirmeyi ve dış borçlanma maliyetlerini azaltmayı amaçlayan ekonomik politikalarının olumlu sonuçlarını ortaya koyuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı