Artvin Valisi Turan Ergün merak konusu oldu. Bu yazıda "Turan Ergün kimdir?", "Turan Ergün nereli?", "Turan Ergün ne iş yapıyor?" gibi soruların cevaplarını bulabileceksiniz.

Turan Ergün kimdir?

1967 yılında Sinop’ta dünyaya gelen Turan Ergün, eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde başlamış ve 1989 yılında mezun olmuştur. Kamu yönetimi alanındaki kariyerine 1992 yılında Samsun Kaymakam Adayı olarak adım atmıştır.

Turan Ergün, kariyerinin başlarında Çavdarhisar, Varto ve Akdağmadeni gibi ilçelerde kaymakamlık yapmıştır. 2002 yılında Mülkiye Müfettişi olarak görevine devam etmiş ve 2003 yılında Mülkiye Başmüfettişi unvanını kazanmıştır. 2016 yılında Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığına atanmıştır. Ayrıca, 1994 ve 2009 yıllarında sırasıyla İngiltere ve ABD’de inceleme ve araştırmalarda bulunmuştur.

Turan Ergün, 2008 yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’nden yüksek lisans, 2013 yılında ise Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden doktora derecesi alarak akademik kariyerini de güçlendirmiştir.

10 Haziran 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararıyla Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığına atanmış, ardından 12 Mayıs 2022 tarihinde Uşak Valiliği görevine getirilmiştir. Halen Artvin Valisi olarak görevine devam etmektedir.

Turan Ergün, evli ve bir çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir, bu da uluslararası düzeydeki görevlerinde kendisine avantaj sağlamaktadır.

Işın Çelebi kimdir? Nereli? Işın Çelebi kimdir? Nereli?

Turan Ergün Kimdir

Turan Ergün nereli?

Turan Ergün, 1967 yılında Sinop'ta doğmuştur. Bu sebeple aslen Sinoplu olduğu düşünülmektedir.

Turan Ergün ne iş yapıyor?

Turan Ergün, Türkiye'de kamu yönetimi alanında kariyer yapmış bir bürokrattır. Şu anda Artvin Valisi olarak görev yapmaktadır. Daha önce Uşak Valiliği, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı ve çeşitli kaymakamlık görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca kamu yönetimi alanında yüksek lisans ve doktora derecelerine sahiptir.

Turan Ergün kaç yaşında?

Turan Ergün, 1967 yılında doğmuştur. 2024 itibarıyla 57 yaşındadır.

Turan Ergün evli mi?

Turan Ergün evlidir ve bir çocuğu vardır.

Turan Ergün eğitim hayatı

Turan Ergün, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur. 2008 yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nden yüksek lisans, 2013 yılında ise Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden doktora derecesi almıştır.

Kaynak: Haber Merkezi