‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri çerçevesinde Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 15 Temmuz'a ait fotoğraflardan oluşan serginin açılışı, Türk Standartları Enstitüsü'nde (TSE) gerçekleştirildi. Sergiye, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da yaralanarak gazi olan Ercan Şen, Mustafa Eryılmaz ve Serdar Aydın ile birlikte onların aileleri de katıldı. Gaziler, sergide o geceye ait fotoğrafları inceleyerek bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Bursa’da ‘Süper Kanlı Ay’ Tutulması Görüntülendi Bursa’da ‘Süper Kanlı Ay’ Tutulması Görüntülendi

Ercan Şen, 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde helikopter ateşi sonucu yaralandığını ve o gece yaşadıklarını anlattı. Kendisiyle birlikte 4 arkadaşının ve 2 polis memurunun da yaralandığını belirten Şen, helikopterin sürekli ateş açtığını ve bu saldırı sırasında iki arkadaşının şehit olduğunu dile getirdi. Şen, o gece yaşadıklarını tedavi olduktan sonra evine giderek izlediği bombalama ve saldırıların etkisiyle Genel Kurmay Başkanlığı'na doğru hareket ettiğini ve sabah saatlerinde meclisin bombalanmasına da tanıklık ettiğini aktardı.

Son olarak Şen, kaçak durumda olan ve kendilerine saldıran helikopterlerin cezasız kalmaması gerektiğini vurgulayarak, "Bu iblis Türkiye'ye gelmeden ve cezası kesilmeden biz 15 Temmuz gazilerine de rahat yoktur" dedi.

TSE'de ‘15 Temmuz' temalı fotoğraf sergisi gazilerinin katılımıyla açıldı253

Kaynak: İhlas Haber Ajansı