Sinan Ateş cinayetinde azmettirici olarak yargılanan Tolgahan Demirbaş gündeme geldi.

Tolgahan Demirbaş kimdir?

Tolgahan Demirbaş, eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi olarak bilinen ve siyaset gündeminde yaptığı yorumlarla tanınan bir figürdür. Aynı zamanda, Sinan Ateş cinayetinde azmettirici olarak yargılanan önemli kişilerden biridir. Ülkü Ocakları’ndaki görevleri boyunca ve sonrasında birçok tartışmanın merkezinde yer almış, cinayet soruşturması sürecinde polis ve jandarma ile olan ilişkileri dikkat çekmiştir. Bu ilişkiler, soruşturma dosyalarında da yer bulmuştur.

Tolgahan Demirbaş neden gündemde?

Tolgahan Demirbaş, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili davada önemli bir isim olarak gündemde. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Bu cinayetle ilgili olarak 12'si tutuklu toplam 22 sanık yargılanıyor ve Demirbaş, bu davada azmettirici olarak yargılanan isimlerden biri.

Davanın son duruşmalarında, cinayetin tetikçisi Eray Özyağcı'nın gazetecilere tehditler savurması ve sanıkların savunmaları dikkat çekti. Bu gelişmeler, davanın ve Demirbaş'ın tekrar gündeme gelmesine neden oldu.

Tolgahan Demirbaş Kimdir

Sinan Ateş cinayeti

30 Aralık 2022'de eski Ülkü Ocakları Başkanı ve akademisyen Sinan Ateş, akrabası Selman Bozkurt ile birlikte Çankaya'nın Kızılırmak Mahallesi'nde bir silahlı saldırıya uğradı. Saldırıyı gerçekleştiren Eray Özyağcı'nın ateş ettiği mermilerden biri Bozkurt’a, beş mermi ise Ateş’e isabet etti. Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olayın ardından yapılan otopsi raporu, Ateş'in vücuduna isabet eden beş merminin farklı giriş ve çıkış noktalarına sahip olduğunu ortaya koydu. Bu cinayet, basında "Sinan Ateş cinayeti" ya da "Sinan Ateş suikastı" gibi başlıklarla yer buldu ve bazı kişiler tarafından şehit ilan edildi. Ateş, vurulan ikinci ve ölen ilk Ülkü Ocakları başkanı olarak kaydedildi.

Olaydan önce, 15 Mart 2022'de Eski Mersin Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağrı Ünel'e yönelik bir saldırı gerçekleşmiş, Ünel kendisine saldıran ülkücü Emrullah Kaplan'ı vurarak öldürmüştü. Bu saldırının, sosyal medya üzerindeki tartışmalar sonucunda gerçekleştiği iddia edildi. Bazı yorumcular, Ateş'in, Ünel’e düzenlenen saldırının ardından hedef alındığını öne sürdü.

Ateş’in ölümüne ilişkin çeşitli komplo teorileri ortaya atıldı. Bir kısım kişiler, Ateş’in FETÖ ile bağlantılı olduğunu iddia etti. Millî İstihbarat Teşkilatı'nın hazırladığı bir raporda, Ateş’in FETÖ ile ilişkileri üzerinde durulurken, diğer yandan Kemal Kılıçdaroğlu bu iddiaları yalanladı.

Ateş, sosyal medyada İYİ Parti üyesi siyasetçilerle yer aldığı fotoğraflar paylaşmış ve İYİ Parti’ye yakınlaştığına dair eleştiriler almıştı. Saldırıdan iki hafta önce Iğdır’da bulunduğu sırada, ülkücüler tarafından çeşitli tehditlere maruz kaldığı belirtiliyor.

Ateş’in yakınları, onun saldırıya uğrayacağına dair öngörüde bulunduğunu ve "benim ölüm fermanımı çıkardılar" dediğini aktardı. Saldırıdan sonra başlatılan soruşturmada, 13 kişi tutuklandı. Saldırıyı planlamakla suçlanan Doğukan Çep, amaçlarının sadece gözdağı vermek olduğunu savundu.

Özyağcı'nın, saldırıyı gerçekleştirmeden önce bir grup ülkücüyle beraber Suriye’ye karşı savaşmış olması dikkat çekti. Saldırıdan sonra kaçan Özyağcı, Edirne'de yakalandı. Olayın ardından çeşitli kişilerin bağlantıları ve olaya müdahil olanların kimlikleriyle ilgili soruşturmalar sürdürülmektedir. Soruşturma kapsamında Tolgahan Demirbaş da dahil olmak üzere birçok kişi gözaltına alındı, ancak bazı tutanaklar kaybolduğundan dolayı soruşturma seyrinde belirsizlikler yaşandı.

Pezeşkiyan kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? Pezeşkiyan kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu?

Kaynak: Haber Merkezi