Oya Kayacık, 60 yılı aşkın bir süre boyunca Kasımpaşa Çocuk Yuvası Koruma Derneği’nde gönüllü olarak hizmet veren bir aktivisttir. "Oya Anne" olarak bilinen Kayacık, çocukların ihtiyaçlarına yönelik özverili çalışmalarıyla tanınmıştır. 

Oya Kayacık kimdir?

Oya Kayacık, 1938 yılında İstanbul’da varlıklı bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Robert Koleji’nden mezun olduktan sonra, 21 yaşında tesadüfen gittiği Kasımpaşa Çocuk Yuvası Koruma Derneği’nde gönüllü olarak çalışmaya başladı. Bu tesadüf, hayatının geri kalanını adadığı bir yolculuğun başlangıcı oldu.

Kayacık, 60 yılı aşkın süre boyunca İstanbul’daki Kasımpaşa Çocuk Evleri Sitesi’nde gönüllü olarak görev yaptı ve çocuklar tarafından “Oya Anne” olarak anıldı. Hiç evlenmeyen ve kendi ailesinden kalan servetini çocukların ihtiyaçları için harcayan Kayacık, yüzlerce çocuğun hayatına dokundu. Onlarla birlikte yemek yedi, oyun oynadı ve onların sevgi ihtiyaçlarına derman olmaya çalıştı. Kendi ifadesiyle, çocuklarla geçirdiği zaman boyunca onların sevgisi ve mutluluğu, onu bu yolda tutan en büyük motivasyon kaynağı oldu.

Oya Kayacık, 4 Aralık 2020 tarihinde 82 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ardında, kendisinden büyük bir sevgiyle bahseden ve gözyaşlarıyla anan çocuklarını bıraktı. Onun anısını yaşatmak için, uzun yıllar yanında olan arkadaşı ve gönüllü çalışmalarıyla tanınan Nazire Öztunalı, koruma derneği yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi ve Oya Anne’nin anısına bir proje yarışması düzenlenmesi fikrini hayata geçirdi.

Oya Kayacık Kimdir

Oya Kayacık ne iş yapıyor?

Oya Kayacık, Kasımpaşa Çocuk Yuvası Koruma Derneği'nde gönüllü olarak çalışmış ve 60 yılı aşkın süre boyunca çocuklara yardım eden bir aktivisttir. "Oya Anne" olarak tanınmış ve çocukların ihtiyaçlarına yönelik özverili çalışmalar yapmıştır.

Oya Kayacık kaç yaşında?

Oya Kayacık, 4 Aralık 2020 tarihinde 82 yaşında vefat etmiştir.

Oya Kayacık evli mi?

Oya Kayacık hiç evlenmemiştir. Hayatını çocuklara adamak üzere gönüllü çalışmalar yapmıştır.

İpek Yezdani kimdir? Ne iş yapıyor? İpek Yezdani kimdir? Ne iş yapıyor?

Oya Kayacık nereli?

Oya Kayacık, 1938 yılında İstanbul'da doğmuştur. Fakat aslen nereli olduğuna dair bir bilgi bulunmamaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi