Alaattin Çakıcı kimdir? Suçları neler? Alaattin Çakıcı kimdir? Suçları neler?

Mehmet Bostan, ekonomi ve finans alanında önemli yöneticilik pozisyonlarında deneyim kazanmış bir uzmandır. Daha önce Güneş Sigorta'da Genel Müdür Yardımcılığı, Vakıf Emeklilik Genel Müdürlüğü ve Türkiye Varlık Fonu Başkanlığı gibi kritik görevlerde bulunmuştur.

Mehmet Bostan kimdir?

Mehmet Bostan, 1971 yılında İstanbul’da doğmuş ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İngilizce İşletme Yüksek Lisansı (MBA) yapmıştır. Kariyerine 1995 yılında Denizbank’ta Kurumsal Bankacılık Yetkilisi olarak başlamış, ardından BNP Ak Dresdner Bank’ta Pazarlama Müdürü ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda Müdür olarak görev yapmıştır.

Dresdner Bank AG Türkiye Baştemsilcisi olarak çalıştıktan sonra, 1 Eylül 2009 tarihinde Güneş Sigorta’da Mali İşler Yönetimi’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olmuştur. Mehmet Bostan, daha sonra Vakıf Emeklilik Genel Müdürü olarak atanmış ve 5 Ağustos 2013 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından Turkcell Yönetim Kurulu Bağımsız Üyeliği’ne getirilmiştir.

2016 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı görevine atanmış ve 3 Kasım 2016 tarihinden itibaren Türkiye Varlık Fonu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Ancak, görevden alınarak yerine Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ vekaleten atanmıştır. Mehmet Bostan, evli ve iki çocuk babasıdır ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Mehmet Bostan Kimdir

Mehmet Bostan kaç yaşında?

Mehmet Bostan, 1971 doğumlu olduğuna göre şu anda 53 yaşındadır.

Mehmet Bostan ne iş yapıyor?

Mehmet Bostan, ekonomi ve finans alanında çeşitli üst düzey yönetim pozisyonlarında bulunmuş bir uzman ve yöneticidir. Daha önce Güneş Sigorta'da Genel Müdür Yardımcılığı, Vakıf Emeklilik Genel Müdürlüğü, Türkiye Varlık Fonu Başkanlığı gibi görevlerde yer almıştır. Şu anda özel sektörde veya finans alanında başka bir pozisyonda olup olmadığını güncel kaynaklardan kontrol etmekte fayda var.

Mehmet Bostan nereli?

Mehmet Bostan, İstanbul'da doğmuştur. Fakat aslen nereli olduğu bilinmemektedir.

Mehmet Bostan evli mi?

Mehmet Bostan evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: Haber Merkezi