TOKİ Çankırı Yapraklı'da gerçekleştirilen konut belirleme kurası bugün sonuçlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan çekiliş, noter huzurunda yapıldı ve sonuçlar canlı yayınla duyuruldu.

250 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa edilen yatay mimari tasarımlı 2+1 ve 3+1 konutların hak sahipleri belirlendi. Çankırı Yapraklı'da 47 adet 2+1 ve 47 adet 3+1 olmak üzere toplam 94 konut için düzenlenen kura saat 11:00’de başladı.

Kura sonuçları, vatandaşların konut yerlerinin belirlenmesini sağladı ve sonuçlar netleşti. TOKİ Çankırı Yapraklı konut belirleme kura sonuçlarının tam listesine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Çankırı Toki Kura1

Çankırı Toki Kura2

Yapraklı İlköğretim Haftası Coşkusunu Kaymakam ve Başkanla Kutladı! Yapraklı İlköğretim Haftası Coşkusunu Kaymakam ve Başkanla Kutladı!

Çankırı Toki Kura3

Çankırı Toki Kura4

Çankırı Toki Kura5

Çankırı Toki Kura6

Çankırı Toki Kura12

Çankırı Toki Kura23



TOKİ Çankırı Yapraklı Konutları İçin Satış Sözleşmeleri 19-29 Ağustos 2024 Tarihlerinde İmzalanacak

TOKİ Çankırı Yapraklı konut projesi kapsamında hak sahipleri için Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalama dönemi başladı. Konut belirleme kurasının ardından, hak sahiplerinin konutları için sözleşmeler 19-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Yapraklı Şubesi’nde yapılacaktır.

Konutların satışında, başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar %10 peşinat bedeli ile 240 ay vadeli olarak taksitlendirilecektir. Peşinat, sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecektir. Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında memur maaş artış oranına göre güncellenecektir. İlk artış tarihi, Ocak 2025 itibariyle başlayacaktır.

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların dul ve yetimleri için konutlar, %10 peşin ve 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli olarak sunulacaktır. Taksit ödemeleri teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacaktır. Ayrıca, projenin bulunduğu il sınırları içinde son 3 yıldır ikamet edenler veya il nüfusuna kayıtlı olanlar, adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge ile başvurabileceklerdir.

Bankada yapılacak işlemler için hak sahipleri, belirtilen tarihler arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Yapraklı Şubesi’nde Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayacaklardır. Başvuru dönemi itibariyle Çankırı il sınırlarında son 1 yıldır oturduklarına dair belge, hane halkı gelirinin en fazla net 16.000 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri ve engelli veya emekli kategorisinden başvuru yapanlar için ilgili belgeler (engelli kimlik kartı, sağlık raporu veya emekli kimlik belgesi) gerekmektedir. Vefat eden emeklinin eşi sözleşme imzalayabilir, ancak vefat eden emeklinin kızları bu süreçte yer almayacaktır.

Kaynak: Burak Kaya