23 Ekim sabahı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’ye (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı, başkent Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde yapılan bir kahvaltının ardından meydana geldi. Saldırıyı düzenleyen PKK üyeleri Ali Örek ve Mine Sevjin Alçiçek, sabah saat 09:30 ile 10:00 arasında bir restoranda kahvaltı yaptı.

Çankırı’da Apartman Yangını! İtfaiye Ekipleri Hızla Müdahale Etti Çankırı’da Apartman Yangını! İtfaiye Ekipleri Hızla Müdahale Etti

İşletmenin sahibi Selim Bıyık, teröristlerin restoranın içinde şüphe uyandıracak herhangi bir davranış sergilemediğini belirtti. Bıyık, “İkisi de çok rahattı, son derece normal görünüyorlardı. Ancak hiç konuşmadılar, seslerini duymadık. Sürekli WhatsApp ve sosyal medya üzerinden yazışıyorlardı. Yanlarında çantaları vardı ama şüphe verecek bir hareketleri yoktu,” dedi.

Kahvaltının ardından gerçekleşen saldırıda 5 vatandaş hayatını kaybederken, 22 kişi yaralandı. Bıyık, saldırı haberini aldıktan sonra büyük bir şok yaşadığını dile getirerek, “Fotoğraflarını görünce oturduğum yerden kalkamadım. Çünkü saatlerce yanımda oturdular. Bu durumu öğrenmek benim için çok kötü oldu,” ifadelerini kullandı. 

Olay, kahvaltı sırasında görünüşte normal olan kişilerin ardından yaşanan trajediyi bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı