ÖZEL HABER/Çankırı Futbol Kulübü, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Bolu’da kampa girdi. Takımın hedeflerini ve kampın amacını öğrenmek için Çankırı FK Teknik Direktörü Çetin Demir ile konuştuk. Teknik Adam Demir, Çankırı Haber.net’e kamp sürecinde teknik ve taktik çalışmalara ağırlık verdiklerini belirterek, "Bu kampta özellikle takım oyununu oturtmaya ve saha içi stratejilerimizi geliştirmeye odaklandık," dedi. Ayrıca, Çankırı FK'nın profesyonel lige çıkma hedefi üzerinde duran Demir, “Bu süreçte kişisel çıkarların bir kenara bırakılması ve tüm şehrin menfaati için birlikte hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum,” diyerek birlik mesajı verdi.



1. Bolu'daki kamp sürecinin hedefleri nelerdir? Takım olarak neyi önceliklendiriyorsunuz?

Çankırı FK Teknik Direktörü Çetin Demir, “Bolu’da kampın hedefi takım oyununu oturtma yeni kurulan bir takımın zorluklarını aşmak adına hazırlık maçları planlanarak hedeflendi.” Diye konuştu.

2. Kamp döneminde hangi 3-4 takımla hazırlık maçı yapmayı planlıyorsunuz ve bu karşılaşmalardan ne gibi sonuçlar bekliyorsunuz?

Teknik Direktör Çetin Demir, “Kamp döneminde bölgesel amatör lig takımları ve bölgenin amatör Süper Lig takımları ile maçlar planlandı. Bu maçların matematiksel sonucu çok önemli değil. Burada yenip yenilmenin dışında takım oyun oturtmak bir arada oynayabilme becerisini geliştirmek amaçlandı.” Şeklinde konuştu.

Çetin Demir

3. Bolu'daki kamp sürecinde oyuncuların fiziksel ve mental olarak gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz? Hangi özel çalışmalara odaklanıyorsunuz?

Çankırı Futbol Kulübü Teknik Direktörü Çetin Demir, “Kampımızın özellikle yapılan hazırlık maçları sonucunda  maçların analizi yapılarak sporcularımıza olumlu ve olumsuz pozisyonları göstererek mental anlamda gelişimlerini sağlamak ve aynı zamanda fiziksel yeterliklerini de göstermek hedefiyle yola çıkıldı.”  Diye konuştu.

4. Yeni sezon öncesi takımın eksikliklerini gidermek için hangi alanlarda yoğunlaşmayı düşünüyorsunuz?

Çankırı Futbol Kulübü Teknik Direktörü Demir, “Takımın eksiklerini gidermek adına hazırlık maçları üzerine yoğunlaştık. Bundan önceki hazırlık döneminde kondisyon, aerobik, dayanıklılık ve kuvvet çalışmaları yapıldı. Bu kampta ise daha çok teknik taktik üzerine yoğunlaştık.” Dedi.

5. Kamp süreci sonrasında takımın genel performansını nasıl değerlendirirsiniz ve taraftarlarınızı ne gibi hedeflerle buluşturmayı umuyorsunuz?

Teknik Adam Çetin Demir, “Kampta yaptığımız üç hazırlık maçı sonucunda bir çok eksiğimiz görerek onların üzerinde yoğunlaştık. Bol tekrar ile takım oyununu geliştirmek ve her geçen gün biraz daha ritim yakalayarak şampiyonluğa oynayan kaliteli bir takım ve güçlü bir oyun ile önümüzdeki hafta başlayacak lige girmek istiyoruz.”diye konuştu.

Çankırı’da Taha Akgül ve Rıza Kayaalp'ten Güreş Federasyonu İçin Destek Çağrısı Çankırı’da Taha Akgül ve Rıza Kayaalp'ten Güreş Federasyonu İçin Destek Çağrısı

Çankırı Fk Teknik Direktörü Çetin Demir

Çankırı Futbol Kulübü Teknik Direktörü Çetin Demir, “Şehirle birlikte bütünleşerek taraftarlarımızın vereceği büyük destek ile hem deplasmanda hem iç sahada oyunumuzu da güçlendirerek bu takımın bu sene şampiyonluğun ve beşinci grubun en büyük adayı olduğunu düşünüyorum. Allahın izniyle bu sezon bu takım profesyonel lige çıkacak. Bütün şehir bu bilinçle takıma sahip çıkmasını ve bu hedefe gidilen yolda hep birlikte hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Eskiden kalma hesapların kapatılması gerektiğini artık kişisel çıkarların değil tamamen Çankırı şehrinin menfaati doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum.”diyerek sözlerine son verdi.

HABER: Burak Kaya

Kaynak: Burak Kaya