Adana’da tarım işçilerini taşıyan minibüsün uçuruma yuvarlanarak alev alması sonucu 2’si çocuk 4 kişinin hayatını kaybettiği kazada, tutuklu sürücü Mustafa Akfırat’ın (28) yargılanmasına Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. 15 yıla kadar hapsi istenen Akfırat, aracın fren balatalarından koku gelmesine rağmen yoluna devam ettiğini ve navigasyon kullanarak güzergahı bulmaya çalıştığını belirtti. Kazada Zozan Sakin (18), Bünyamin Çakıl (6), Zeynettin Çakıl (20) ve Serkan Çakıl (13) hayatını kaybetmiş, 17 kişi ise yaralanmıştı.

Olay, 22 Nisan’da Mardin’den Manisa’nın Salihli ilçesine salatalık hasadı için işçi taşıyan minibüsün Adana Karaisalı ilçesinde, Kızıldağ Yaylası yolunda Pozantı’ya doğru ilerlediği sırada meydana geldi. Minibüs, yakıt aldıktan sonra sert virajların bulunduğu rampada kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandı ve alev aldı. Akfırat, kazanın ardından çıkarıldığı mahkemede, frenlerin tutmadığını fark ettiğini ve rampada aracın aniden alev aldığını savunarak, “Navigasyon kurbanı olduk. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşmayı eksiklerin tamamlanması amacıyla ileri bir tarihe erteledi.

Tarım İşçilerini Taşıyan Minibüs Uçuruma Yuvarlandı: 4 Ölü, 17 Yaralı2
 

Malatya'da çalınan 2,5 milyon TL değerindeki şap makinesi bulundu Malatya'da çalınan 2,5 milyon TL değerindeki şap makinesi bulundu

Tarım İşçilerini Taşıyan Minibüs Uçuruma Yuvarlandı: 4 Ölü, 17 Yaralı2

Kaynak: İhlas Haber Ajansı