ÖZEL HABER/Çankırı Merkez’de dün gece saat 01.00 civarında ortaya atılan bir haber, şehrin gündemine oturdu. Sosyal medyada hızla yayılan söylentilere göre, İstanbul’da çalışan Tahir Burak Beşir’in İstanbul’da olmasına rağmen Çankırı’da intihar ettiği iddia edildi. Kısa süre içinde telefonları susmayan Beşir, kendisinin hayatta olduğunu ve bu haberin tamamen asılsız olduğunu ifade etmeye çalışsa da yalan haber hızla yayıldı. Haber, kısa sürede birçok kişiye ulaştı. Ailesi ve yakınları arasında tedirginlik oluşturan haber kısa sürede sosyal hesaptan kaldırıldı. Beşir, kendisinin hayatta olduğunu ve bu haberin tamamen asılsız olduğunu ifade etti.

Tahir Burak Beşir Ölmeden 'Öldü' İlan Edildi! Sosyal Medya Yalan Haberi Nasıl Yaydı (2)

Tahir Burak Beşir, yaşadığı bu olayın ardından cankirihaber.net’e açıklamalarda bulundu. İstanbul’da evde dinlenirken bir anda bir sosyal medya hesabından yayılan bu yalan haberin, çevresinde gereksiz bir tedirginliğe yol açtığını belirtti. Haberi yayan sosyal medya hesabıyla iletişime geçtiğini söyleyen Beşir, paylaşımın yalan ve teyitsiz olduğunu belirttiğinde ise hesabın yöneticilerinin kendisini engellediğini açıkladı.
Olayın ardından yalan haberi paylaşanlar hakkında hukuki işlem başlatmak üzere adliyeye başvuracağını belirten Beşir, "Kimliği belirsiz kişiler tarafından Çankırı’da bulunan bir sosyal medya hesabına gönderilen haber teyit edilmeden paylaşıldı ve mağdur edildim. Yalan haber ile insanların mağdur edilmesine bir son verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Türk yargısına güveniyorum," dedi. Haberin asılsız olduğunun anlaşılmasıyla birlikte ilgili sosyal medya paylaşımı kaldırıldı, ancak olayın yankıları devam ediyor.
 

Tahir Burak Beşir Ölmeden 'Öldü' İlan Edildi! Sosyal Medya Yalan Haberi Nasıl Yaydı (1)

Tahir Burak Beşir, "Şu an İstanbul’da ikamet ediyorum ve çalışıyorum. İş sonrası dinlenmek için kaldığım eve gittim. Evde yatıyordum. Bir hesaptan, benim Çankırı’da intihar ettiğime dair bir haberi yaymak için sosyal medyada paylaşım yapılmış. Gece aniden telefonum çalmaya başladı ve durumu insanlara anlatmakta güçlük çektim. Birçok kişi sağ olsun arayıp sordu, ancak bu durum çevremdeki insanlara ve arkadaşlarıma gereksiz bir tedirginlik yaşattı. Haberi yayan sosyal medya hesabıyla iletişime geçip bunun yalan ve yanlış olduğunu belirttim. Teyit edilmeden yapılan bu paylaşımın çevremdeki insanları şaşkına çevirdiğini ifade ederek serzenişte bulundum. Ancak, gece saat 1 civarında bu yalan haberi paylaşan kişiler, benimle tartışarak 'İstediğin yere şikayet et' diyerek beni sosyal medyada engellediler. Konuyla ilgili hukuki işlem başlatmak için adliyeye başvuracağım. Teyitsiz ve kimliği belirsiz hesaplardan insanların kandırılması ve mağdur edilmesine bir son verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Türk yargısına güveniyorum," dedi.

Çerkeşli Murat Kocakaya Türkiye Atıcılık Federasyonu'nun Yeni Lideri Oldu Çerkeşli Murat Kocakaya Türkiye Atıcılık Federasyonu'nun Yeni Lideri Oldu

HABER: Burak Kaya

Kaynak: Burak Kaya