Çankırı, Yakınkent OSB'de bulunan Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası'nda işçiler maaşların ve sosyal hakların yetersizliği sebebiyle greve başladılar.
Çankırı’nın İhracat Şampiyonu Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası'nda işçiler üretimi durdurarak grev yapmaya başladı.
Fabrikada durdurulan üretim sonrasında işveren tarafından her hangi bir açıklama yapılmazken müzakerelerde anlaşmaya varamayan Petrol-iş Sendikası Fabrika girişinde sloganlar eşliğinde birbiri arkasına açıklamalarda bulundular.
 

47Fa50E3 47B7 4030 9Bf5 7Af889626306

Çankırı'da Dini Nikahlı Eşi Tarafından Bıçaklanan Kadın Toprağa Verildi Çankırı'da Dini Nikahlı Eşi Tarafından Bıçaklanan Kadın Toprağa Verildi

Petrol-İş Sendikası Çankırı Şube Başkanı Halil İbrahim Topçu, Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası grevi hakkında mesaj yayınladı.

Petrol-İş Sendikası Çankırı Şube Başkanı Halil İbrahim Topçu, Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası grevi hakkında mesaj yayınladı. Yayınlanan mesajda "Petrol-iş Sendikası ile Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası arasında 5 aydır devam eden Toplu iş sözlesme görüşmeleri Anlaşmazlikla sonuçlanmıştır, 29 Mayıs itibariyle Grev uygulamamız başlayacaktır. Taleplerimiz karşılanana kadar çarklar durdurulmuştur. Sendika olarak bu süreci masada müzakere ile bitirmek için çok gayret gösterdik lakin Kapitalist düzenin işbirlikçisi işverenin uzlaşmaz tavrı ve düşük ücret teklifleri karşısında grev uygulamamız kaçınılmaz hale gelmiştir, masada müzakere ile olmuyorsa sahada mücadele ile olur, mücadele edenler her zaman kazanamazlar, kazananlar yalnızca mücadele edenlerdir." ifadeleri kullanıldı. 

,,

Kaynak: Haber Bülteni