Aydın’ın Söke ilçesinde, Avrupa Birliği tescilli coğrafi işaret alan Söke Pamuğu’nda hasat çalışmaları sürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nden Daire Başkanı Ergin Toprak ile Aydın İl Müdürü İbrahim Altıntaş, bölgede gerçekleştirilen makinalı hasada katılarak üreticilerle bilgi alışverişinde bulundu.

2024 yılı ÇKS kayıtlarına göre, Aydın’daki pamuk ekili alanların 571 bin dekarını kapsayan Söke ilçesi, 319 bin dekar ile önemli bir üretim merkezi konumunda. Toprak ve Altıntaş, Söke Pamuğu’nun hasadıyla birlikte oluşmaya başlayan pamuk piyasası hakkında üreticilerle görüşerek bereketli bir sezon temennisinde bulundu.

Hasat sonrası, Daire Başkanı Toprak ve İl Müdürü Altıntaş, TARİŞ Pamuk Birliği’nin Güllübahçe Mahallesi’ndeki Sawgın tesislerini ziyaret etti. Burada, pamuk depolarındaki tartım, nem ölçme ve randıman belirleme işlemleri hakkında TARİŞ Pamuk Birliği Müdürü Dilek Çoşkun’dan bilgi aldılar.

Çankırı TOBB Fen Lisesi’nden Yeni Öğrencilere Hoş Geldin Programı Çankırı TOBB Fen Lisesi’nden Yeni Öğrencilere Hoş Geldin Programı

Ziyaret sırasında, Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, Güllübahçe Mahalle Muhtarı ve Ziraat Odası Meclis Başkanı Yusuf Çam, İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Armağan Tanrıkulu ile Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zeki Berhuni de Daire Başkanı Toprak ve İl Müdürü Altıntaş’a eşlik etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı