Muş’un Yarpuzlu köyünde yaşanan trajik olayda, düğün konvoyundan ateşlenen bir mermi, evinin önünde ailesiyle oturan 7 yaşındaki Nisa Sönmez’e isabet etti. Küçük kız, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Dün akşam saatlerinde gerçekleşen olayda, düğün konvoyundan ateşlenen mermi, Nisa Sönmez’in başına isabet etti. Aile bireylerinin 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine hızla sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalenin ardından Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Nisa, durumunun ciddiyeti nedeniyle Elazığ’daki bir hastaneye sevk edildi. Ancak, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen, ilkokul 2. sınıf öğrencisi Nisa hayatını kaybetti.

Nisa Sönmez’in cenazesi, ailesi ve köy halkının gözyaşları arasında Yarpuzlu köyüne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından küçük kız, köy mezarlığında toprağa verildi.

Olayın ardından jandarma ekipleri, düğüne katılan kişilerin silahlarına el koyarak inceleme başlattı. Soruşturma kapsamında, düğün konvoyunda ateşlenen merminin kimin silahından çıktığını belirlemek için çalışmalar sürüyor.

Çankırı TOBB Fen Lisesi’nden Yeni Öğrencilere Hoş Geldin Programı Çankırı TOBB Fen Lisesi’nden Yeni Öğrencilere Hoş Geldin Programı

Bu üzücü olay, düğünlerde silah kullanımının ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Nisa’nın ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı