Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Sazlı Mahallesi yakınlarındaki Söke Kipaş Kağıt Fabrikası’nda akşam saatlerinde başlayan yangın, rüzgarın şiddetinin artmasıyla yeniden kontrolden çıktı. Yangının söndürülmesi için çevre illerden takviye ekiplerin de destek verdiği çalışmalar devam ediyor.

Yangın, akşam saatlerinde fabrikanın geri dönüşüm alanındaki atık kağıtların depolandığı bölgede henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. İlk müdahaleler havadan ve karadan yapılarak yangın gece kontrol altına alındı. Ancak gece yarısı rüzgarın etkisiyle yangın yeniden alevlendi ve alevler adeta geceyi aydınlattı.

Söndürme çalışmalarına itfaiye, orman ekipleri, AFAD, UMKE ve TOMA'lar katılırken, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerine ait araçların yanı sıra özel firmaların tankerleri de destek vermekte. Ayrıca, Muğla, Manisa, Antalya ve Denizli Büyükşehir İtfaiyeleri de olay yerine ekip gönderdi.

Yangın söndürme çalışmaları bir kriz merkezi tarafından yönetilirken, şu an itibarıyla meydana gelen maddi hasarın ciddi boyutlara ulaştığı bildirildi. Ekiplerin saatlerdir devam eden mücadelesi, yangının kontrol altına alınması için sürüyor.

Çayırova'da Glütensiz Yemek Yarışması: 13 İlden Aşçılar Hünerlerini Sergileyecek Çayırova'da Glütensiz Yemek Yarışması: 13 İlden Aşçılar Hünerlerini Sergileyecek

Kaynak: İhlas Haber Ajansı