Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan kimdir? Neden gündemde? Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan kimdir? Neden gündemde?

Türk armatör ve spor yöneticisi Servet Yardımcı, sporseverler tarafından merak ediliyor. Özellikle "Servet Yardımcı kimdir?", "Servet Yardımcı ne iş yapıyor?" gibi sorular gündemde. Servet Yardımcı ile ilgili tüm sorularınızın cevaplarını bu yazıda bulabileceksiniz.

Servet Yardımcı kimdir?

Servet Yardımcı, 26 Aralık 1957 tarihinde Rize'de dünyaya gelmiş Türk armatör ve spor yöneticisidir. Futbol yolculuğuna amatör olarak başlayan Yardımcı, bir süre Çaykur Rizespor'da teknik direktör olarak görev yapmıştır. 2008 yılında Hasan Doğan'ın listesinden Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyeliğine seçilmiştir. Daha sonra Mahmut Özgener döneminde başkan yardımcısı olmuş ve Mehmet Ali Aydınlar ve Yıldırım Demirören'in yönetimlerinde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. 

UEFA ile ilişkileri yürütmek üzere Türkiye Futbol Federasyonu içerisinde önemli sorumluluklar üstlenen Servet Yardımcı, 2017 yılında 41. UEFA Kongresi'nde UEFA Yönetim Kurulu'na seçilmiştir. 2021 yılında bir kez daha aday gösterilerek tekrar seçilmiş ve UEFA Yönetim Kurulu'nda görevini sürdürmüştür. 

Servet YardımcıAynı zamanda Fenerbahçe spor kulübü üyesi olan Servet Yardımcı, evli ve iki çocuk babasıdır. Kardeşi Hasan Kemal Yardımcı ise eski Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul milletvekili ve Millî Savunma Bakan Yardımcısıdır.

Servet Yardımcı, 17 Nisan 2024'te 2024 Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimine aday olmayı düşündüğünü açıklamış ancak daha sonra bu kararından çekilmiştir. Adaylıktan çekildikten sonra Yardımcı, "Adaylığımı açıklamamın ardından, malum kirli yapı tarafından mevcut sistemin devam edebilmesi için bana kumpas kurulmuştur." ifadeleriyle dikkat çekmiştir.

Servet Yardımcı ne iş yapar?

Servet Yardımcı, Türk armatör ve spor yöneticisidir. Başta denizcilik sektörü olmak üzere iş dünyasında aktif olarak yer almaktadır. Eş zamanlı olarak Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA'da önemli sorumluluklar üstlenen Yardımcı, şu anda futbol menajeri olarak görev yapmaktadır. Yardımcı ayrıca Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesidir ve bu kulüpteki yönetim süreçlerine katkı sağlamaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi