Kahve tutkunları, Jacobs kahvesinin kökeni ve markanın sahibi hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyor. Jacobs hangi ülkenin markası ve gerçekten İsrail malı mı? Bu yazımızda Jacobs kahvesinin kökeni, hangi ülkeye ait olduğu ve markanın sahibi gibi merak edilen tüm soruların yanıtlarını bulacaksınız. Jacobs hakkında bilinmesi gereken her şey haberimizde!

JACOBS HANGİ ÜLKENİN MALI?

Jacobs Hangi Ülkenin Malı

Jacobs kahvesi, Almanya'da 1895 yılında Johann Jacobs tarafından kurulan ve günümüzde Avrupa'da Jacobs Douwe Egberts (JDE) tarafından pazarlanan bir markadır. Şirket, Monarch, Millicano, Velour, ve Gold gibi markalar altında kahve çekirdeği, öğütülmüş kahve, kurutulmuş hazır kahve ve kahve makineleri için kahve kapsülleri üretmektedir.

1895 yılında Johann Jacobs, Bremen'de kahve, çay, kakao, çikolata ve bisküvi satan bir mağaza açtı. Jacobs markası, resmi olarak 1913'te ticari marka olarak kaydedildi. 1934'te Bremen'de 300 çalışanı olan büyük bir kahve deposu açıldı ve taze kavrulmuş kahve, mağazalara arabalarla günde dört kez ulaştırıldı.

1970'te Klaus Johann Jacobs, şirketin yönetimini devralarak Jacobs'u farklı alanlara genişletti. 1982'de İsviçre'deki çikolata şirketi Interfood (Toblerone) ile birleşerek Jacobs Suchard'ı kurdu ve 1987'de Brach's Candy'yi satın aldı.

Miss Turkey yarışmasında ilk 20'ye giremeyen İpek Kuşçu kimdir? Olayı ne? Miss Turkey yarışmasında ilk 20'ye giremeyen İpek Kuşçu kimdir? Olayı ne?

1982'den itibaren marka, Fransız şirketi Chocolat Suchard ile birleşerek Jacobs Suchard'a ait oldu. 1993'te Jacobs Suchard, Kraft Foods tarafından satın alındı ve marka Kraft Jacobs Suchard bölümüne transfer edildi.

Jacobs, İsrail malı mı?

Jacobs İsrail Malı mı

Jacobs kahve, dünyaca ünlü bir markadır ve 1895 yılında Almanya'da kurulmuştur. Günümüzde 100'den fazla ülkede faaliyet gösteren Jacobs, Türkiye'de de oldukça popülerdir. Ancak, Jacobs kahvenin İsrail malı olup olmadığı sıkça sorulan bir konudur.

Jacobs kahvesinin sahibi olan Jacobs Douwe Egberts (JDE), Hollanda merkezli bir şirkettir. JDE, 2015 yılında Kraft Foods ve Mondelez International şirketlerinin birleşmesiyle kurulmuştur. JDE'nin İsrail'de herhangi bir yatırımı bulunmamaktadır. Ancak, JDE'nin en büyük hissedarı olan Mondelez International, işgal altındaki Filistin'de İsrailli girişimlere yatırım yapmaktadır. Bu yatırımlar, İsrail'in Filistinlilerin topraklarına ve kaynaklarına el koymasına maddi destek sağlamaktadır.

Bu bağlamda, Jacobs kahvenin doğrudan İsrail malı olmadığı, ancak ana hissedarının İsrail işgaline dolaylı yoldan katkıda bulunduğu söylenebilir.

Jacobs Boykot mu?

Jacobs, Alman menşeli bir marka olarak bilinse de, boykot çağrılarına maruz kalmaktadır çünkü ana hissedarı Mondelez International, İsrail'deki bazı girişimlere yatırım yapmaktadır. Bu durum, Jacobs'un dolaylı yoldan İsrail işgaline destek sağladığı eleştirilerini beraberinde getiriyor.

Kaynak: Haber Merkezi