Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar'ın serveti merak konusu oldu. 

Selçuk Bayraktar serveti ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ve kardeşi Haluk Bayraktar, 2024 Forbes Dünyanın En Zenginleri listesine girmeyi başardılar. Baykar Teknoloji'nin kurucusu ve CEO'su olan Selçuk Bayraktar, 1,2 milyar dolarlık servetiyle bu prestijli listede 24. sırada yer aldı.

Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin teknoloji alanındaki en önemli isimlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Baykar Teknoloji'nin patronu olarak, savunma sanayisinde büyük yeniliklere imza attı. Forbes'un 2024 yılı itibarıyla yayınladığı listede, 1,2 milyar dolarlık servetiyle dünya genelinde 2.410. sırada yer alarak uluslararası arenada da önemli bir başarıya imza atmış durumda.

Selçuk Bayraktar’ın kardeşi Haluk Bayraktar da bu başarı hikayesinin bir parçası. Baykar Teknoloji'nin gelişimine önemli katkılarda bulunan Haluk Bayraktar, aile şirketinin stratejik yönlerini belirlemede ve teknolojik ilerlemelerde rol oynamaktadır.

Selçuk Bayraktar

Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar’ın Forbes 2024 listesine girmeleri, Türkiye'nin teknoloji ve savunma sanayindeki etkilerini global ölçekte kanıtlıyor. Selçuk Bayraktar’ın 1,2 milyar dolarlık serveti, onun başarısını ve Baykar Teknoloji'nin küresel alandaki yerini yansıtıyor. Bu başarılar, Türk girişimciliğinin ve teknoloji inovasyonlarının uluslararası alandaki etkisini gözler önüne seriyor.

Selçuk Bayraktar kimdir?

Selçuk Bayraktar, Türkiye’nin savunma sanayiinde ve teknoloji dünyasında önemli bir isim olarak öne çıkıyor. 1979 yılında İstanbul’un Sarıyer ilçesinde doğan Bayraktar, aslen Trabzon’un Sürmene ilçesine bağlı Çamburnu köyünden gelen Özdemir ve Canan Bayraktar çiftinin ikinci çocuğudur. Eğitim hayatına Sarıyer İlköğretim Okulu’nda başlayan Bayraktar, Robert Koleji’nden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde üniversite eğitimine başladı.

Selçuk Bayraktar, üniversite eğitimi sırasında Pennsylvania Üniversitesi GRASP Laboratuvarı’nda staj yaptı. Bu süreçte kendisine burs teklifi aldı ve 2002-2004 yılları arasında Pennsylvania Üniversitesi’nde insansız uçaklar üzerine yüksek lisans yaptı. Yüksek lisans sonrası Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) insansız hava araçlarının agresif manevra kontrolü üzerine burslu olarak ikinci yüksek lisansını tamamladı. Bu dönemde Profesör George Pappas ve Profesör Eric Feron’un asistanı olarak görev aldı ve önemli bilimsel çalışmalara imza attı.

2007 yılında Türkiye’ye dönen Selçuk Bayraktar, Baykar Teknoloji’nin teknik müdürü oldu. Baykar’ın geliştirdiği Bayraktar TB2 insansız hava aracı sisteminin güdüm ve kontrol sistemlerinin tasarımında rol aldı. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine giren Bayraktar Mini İHA’yı tasarladı ve Türkiye’nin ilk Taarruzi İHA sistemi olan Bayraktar AKINCI TİHA’yı 2021’de TSK’ya teslim etti.

Bayraktar, kısa pistli gemilere iniş-kalkış yapabilecek Bayraktar TB3 SİHA ve Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar KIZILELMA MİUS projelerine de liderlik ediyor. Ayrıca, uzay teknolojileri üzerine de çalışarak yörünge transfer araçları ve uydu teknolojileri alanında girişimlerde bulunuyor.

Selçuk Bayraktar, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın kurucularından ve mütevelli heyeti başkanıdır. Vakıf aracılığıyla gençleri teknolojiye teşvik ediyor ve TEKNOFEST gibi uzay ve teknoloji festivalleri düzenliyor. Ayrıca, COVID-19 pandemisi sırasında, Türkiye’de solunum cihazı üretimi için teknik destek sağladı ve üretilen solunum cihazlarının ilk partisi 2020 yılında hastanelere teslim edildi.

Selçuk Bayraktar Serveti Ne Kadar

Bayraktar, Bayraktar TB2 SİHA’ların Karabağ Savaşı’ndaki katkıları nedeniyle 2021’de Azerbaycan Cumhuriyeti Karabağ Nişanı ile ödüllendirildi. 2022’de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky tarafından Ukrayna Devlet Liyakat Nişanı ile onurlandırıldı. Ayrıca, 2022 yılında en fazla gelir vergisi beyan eden mükellefler arasında birinci olarak gelir vergisi rekortmeni oldu.

Seçil Erzan kimdir? Neden cezaevinde, mesleği ne? Seçil Erzan kimdir? Neden cezaevinde, mesleği ne?

Selçuk Bayraktar, 2016 yılında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile evlendi ve iki çocuk babasıdır. Ayrıca, hususi pilot lisansına sahip olup, Haluk ve Ahmet adında iki kardeşi bulunmaktadır. Babası Özdemir Bayraktar, 1990’lı yıllarda Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte siyaset yapmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi