Yunusemre Belediyesi Çocuklar için Robotik Kodlama Programı Sunuyor Yunusemre Belediyesi Çocuklar için Robotik Kodlama Programı Sunuyor

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov tarafından, ülkenin savunma kapasitesine yaptığı katkılar nedeniyle Kırgızistan Dank Devlet Nişanı ile ödüllendirildi. Bişkek’te düzenlenen Türk Devletleri Yapay Zeka Forumu’na onur konuğu olarak katılan Bayraktar, törende önemli bir takdim aldı.

Bayraktar ve Caparov, askeri ve teknolojik iş birliğinin derinleştirilmesi konusunda görüşmeler yaptı. Baykar Teknoloji’nin katkılarının Kırgızistan’ın savunma sanayisinde büyük bir etki yaratacağına vurgu yapıldı. Bayraktar, iki ülke arasındaki iş birliğini genişletmeye hazır olduklarını belirterek, modern teknolojilerin sınır güvenliği ve tehditlerin caydırılmasındaki önemine dikkat çekti.

Madalya töreni sonrası yaptığı açıklamada, Bayraktar, "Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sayın Sadır Caparov’a teşekkür ediyorum. Türk dünyası, geleceğe emin adımlarla ilerliyor," dedi. Ayrıca, Kırgız kültüründe önemli bir yere sahip olan Manas Destanı’ndan esinlenerek Bayraktar AKINCI TİHA’nın 1:10 ölçekli maketini takdim etti.

Selçuk Bayraktar, Türk Devletleri Yapay Zeka Forumu’nun ana konuşmacısı olarak yapay zekâ teknolojileri ve Türk devletleri arasındaki iş birliği hakkında önemli bilgiler paylaştı. Geçmişte de birçok ödül kazanan Bayraktar, Kırgızistan'dan aldığı yeni nişanla uluslararası alandaki başarılarını bir kez daha taçlandırmış oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı