Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), bilimsel araştırmalara ve teknolojik yeniliklere katkıda bulunmaya devam ediyor. Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akpınar’ın yürütücüsü olduğu "Yetenek Seçiminde Programlanabilir, Kablosuz ve Renkli Panelli Sezinleme Zamanı Ölçüm Sistemi Tasarımı ve Uygulaması" başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Bu proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde başlatılan “Spor Araştırmaları” çağrısı ile değerlendirildi ve iki aşamalı bir süreçten başarıyla geçti.

Proje, spor yeteneklerinin objektif bir şekilde ölçülmesini sağlayacak yenilikçi bir teknoloji geliştirmeyi amaçlıyor. Geliştirilecek sezinleme zamanı ölçüm cihazı, sporcuların yetenek değerlendirmelerinde kullanılacak. Projede, Prof. Dr. Selçuk Akpınar’a, Lokman Hekim Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Settar Koçak, NEVÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suad Başbuğ ve NEVÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Özcan gibi isimler de araştırmacı olarak katkı sağlayacak. NEVÜ Teknoloji Transfer Ofisi Öğr. Gör. Ekrem Aydın da projenin yazım aşamasında önemli rol üstlendi.

Ayrıca, NEVÜ Turizm Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ozan Atsız’ın yürütücülüğünde gerçekleştirilen "Turizm Eğitimi Alanında Lisans Eğitimi Gören Öğrencilere Nitel Araştırma Yönteminin Projelerde Yazımı ve Yürütme Deneyiminin Kazandırılması" adlı proje ve Arş. Gör. Dr. Burcu Şimşek Yağlı’nın yürütücülüğündeki "Turizm Alanındaki Lisansüstü Öğrenciler İçin Çok Kriterli Karar Verme Teknikleri Eğitimi" adlı projeler de TÜBİTAK tarafından desteklendi.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, bu projelerin üniversitenin bilimsel başarısına önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. “Bu başarı, üniversitemizin ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel araştırmalara katkıda bulunma hedefine bir adım daha yaklaşmasını sağlayacak” dedi. NEVÜ, gelecekte de bu tür projelerle bilimsel ve teknolojik alanda katkı sunmaya devam etmeyi planlıyor.

Yunusemre Belediyesi Çocuklar için Robotik Kodlama Programı Sunuyor Yunusemre Belediyesi Çocuklar için Robotik Kodlama Programı Sunuyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı