Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Şehit Yahya Coşkuner Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, okullarına ismi verilen Jandarma Astsubay Çavuş Yahya Coşkuner’in kabrini ziyaret etti. Şehadetinin 34. yılında düzenlenen bu anlamlı ziyarette, öğrenciler ve öğretmenler şehidimizin manevi huzurunda bir anma programı gerçekleştirdiler.

Edirne'de Ressam Hatai Abdullayev'den farkındalık çağrısı Edirne'de Ressam Hatai Abdullayev'den farkındalık çağrısı

Anma programı, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı ve tüm şehitlerimizin ruhuna dualar edildi. Şehit Yahya Coşkuner’in hatırası, bu tür programlarla her yıl yaşatılmaya devam ediliyor. Okulun öğretmen ve öğrencileri, şehitlerinin isimlerinin okullarına verilmesinden duydukları onuru dile getirerek, şehitlerin vatan uğruna verdikleri fedakârlıkları unutturmamaya kararlı olduklarını ifade ettiler.

1987 yılında şehit düşen Jandarma Astsubay Yahya Coşkuner’in ismi, 1991 yılında okulun adına verilerek, şehidin aziz hatırası ölümsüzleştirildi. Bugün de öğrenciler, onun anısını yaşatmak ve fedakârlıklarını unutmamak adına, kabri başında toplandılar. Aziz şehidimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, onların manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz.

Kaynak: Haber Merkezi