İstanbul Ümraniye’de motosiklet hırsızlığı şüphelisini yakaladığı sırada silahlı saldırıya uğrayarak şehit olan Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ın ismi, memleketi Sivas’ta oluşturulacak bir hatıra ormanında yaşayacak. Geleceğe Bir İz Derneği, Yılmaz’ın anısını yaşatmak amacıyla Tavra Deresi mevkiinde fidan dikme etkinliği düzenledi.

Üniversite Öğrencilerinden Gazze'ye Dualarla Destek Üniversite Öğrencilerinden Gazze'ye Dualarla Destek

Etkinliğe, şehidin annesi, babası, eşi ve akrabaları da katıldı. Fidan dikerken duygusal anlar yaşayan Şeyda Yılmaz’ın babası Mehmet Yağlı, kızının anısını onurlandırmak için bu organizasyonu destekledi. Yılmaz’ın öğretmeni Ahmet Şahin, “Onu asla unutmayacağız. Çok temiz kalpli biriydi. Şehitlik kesinlikle adresini biliyor” diyerek duygu dolu anlarını paylaştı.

Geleceğe Bir İz Derneği Başkanı Taha Tunahan Yıldırım, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bizi toprağa gömdüler, fakat tohum olduğumuzu unutmuşlardı. Bugün burada dikeceğimiz fidanlar, başta Şehit Şeyda Yılmaz olmak üzere, tüm şehitlerimizin anısına dikilecektir” dedi. 

Düzenlenen bu anlamlı etkinlik, Şeyda Yılmaz’ın hatırasını yaşatmanın yanı sıra, onun gibi tüm şehitler için bir anı olacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı