İstanbul doğumlu televizyon sunucusu Seda Selek, eğitimini Marmara Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü'nde tamamlamıştır. 1980 yılında doğan Selek, öğrencilik yıllarında sunum sevgisini geliştirmiş, Kuşdili Eğitim Merkezi'nde anons ve diksiyon eğitimi almıştır. 

Televizyon kariyerine 2000 yılında en popüler kanalda sunucu olarak başlayan Seda Selek, daha sonra TV8 ve TGRT gibi çeşitli kanallarda deneyim kazanmıştır. Habercilik ve moderatörlük konusunda olağanüstü beceriler sergileyen Selek, çok sayıda konferans ve organizasyonda ünlü isimleri ağırlama ve sunum yapma fırsatı bulmuştur. 

Kadir Aydar kimdir? Kadir Aydar'a neden siyasi yasak getirildi? Kadir Aydar kimdir? Kadir Aydar'a neden siyasi yasak getirildi?

Kanal 24'te yayınlanan "kadın meclisi" programının moderatörlüğü görevi, Selek'in profesyonel yolculuğunun önemli bir aşaması olmuştur. Haber Global'deki görev süresi boyunca ise geniş bir kitle tarafından tanınmıştır. Günümüzde ise Halk Tv'de sunuculuk yapmaya devam etmektedir.

Whatsapp Image 2024 07 04 At 17.34.36

Seda Selek evli mi? Boşandı mı?

2008 yılında spiker Tunç Arslanalp ile evlenen Selek'in Duru adında bir kızı oldu. Halen evli olan Selek, Halk TV'nin "Gündem Özel" programının sunuculuğunu yaparak başarıya ulaştı. 

Selek'in televizyon sektöründeki eğitimi ve kariyeri ona saygın bir konum ve izleyicilerin hayranlığını kazandırdı. Habercilik ve moderatörlük alanındaki başarılarıyla tanınan Selek, televizyon ekranlarının da yakından tanıdığı bir isim olarak öne çıkmaktadır.

Whatsapp Image 2024 07 04 At 17.34.50

Tunç Arslanalp kimdir?

Gazeteci, program sunucusu ve eğitimci Tunç Arslanalp, 1973 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Eğitimine Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapımcılığı Bölümü'nde başlayan Arslanalp, istediği heyecanı bulamadı ve sonunda Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

Arslanalp, kariyerine 1995 yılında Flash TV'nin İzmir stüdyolarında haber spikeri olarak başladı. Daha sonra ATV'nin kardeş kanalı Yeni̇ TV'de çalışmaya başladı. 1997-1999 yılları arasında izmir Radyo 35'te haber spikeri, haber müdürü ve genel yayın yönetmeni görevlerinde bulundu. Özellikle sosyal medyadaki ilgi çekici çalışmaları nedeniyle büyük ilgi gördü ve 1998 yılında İzmir TÜKODER'den ödüle layık görüldü. 

Arslanalp, askerlik görevinin ardından 2002 yılında İstanbul'a taşındı ve kariyerine Power FM ve Power XL'de haber spikeri olarak devam etti. 2004 yılından bu yana TGRT haberlerini sunmakta ve halen CNN Türk'te gece bülteni programlarına ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nde topluluk önünde konuşma ve diksiyon eğitimi de vermektedir.

Seda Selek kimin kızı, babası kim?

Başarılı televizyon sunucu Seda Selek'in babası hakkına herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Ankara Haber siteleri arasında yer alan Haymana Gazetesi'nde Seda Selak hakkında daha fazla habere ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi