Sivas Belediyesi'nin 2024 yılı Temmuz ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşimi, Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda oy çokluğuyla şebeke suyuna %38 zam yapıldı. Yeni düzenlemeye göre, meskenlerde 1 ton suyun fiyatı 13 liraya, iş yerlerinde ise 18 liraya yükseldi. Başkan Uzun'un göreve gelmesinin ardından geçen yaklaşık 3 ayda, dar gelirli ailelere maddi katkı, kadın ve genç girişimcilere hibe desteği, üniversite öğrencilerine burs imkanı ve emeklilere aylık 2 bin lira gibi vaatlerini gerçekleştiremeyip suya %38 zam yapması büyük tepki çekti.

Çankırı’da Temmuz Ayı İhracatı Azaldı, İthalat Yükseldi: TÜİK Verileri Açıklandı Çankırı’da Temmuz Ayı İhracatı Azaldı, İthalat Yükseldi: TÜİK Verileri Açıklandı

Başkan Uzun, verilen zammın ciddi bir artış olmadığını savunarak, "İnsanlar halı, kilim, yün, araba yıkıyor. Diyoruz ki yapmayın. Verilen zam ciddi bir zam değil. Ama diyoruz ki en azından insanları belki biraz vazgeçirir. Su maliyeti şu an 17 lira 50 kuruş. Vatandaşlarımızdan özellikle şunu istiyoruz su konusunda hassas olsunlar. Sivas'ın gelecekteki en büyük sorunu yine su sorunu olacak gibi duruyor. Gerekli strateji ve planlamalarımızı yapıyoruz. Önlemlerimizi alacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı