Sarıyer’de kökünden kopan bir ağaç, yoldan geçen iki aracın üzerine devrildi. Olayda şans eseri yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Olay, saat 12.00 sıralarında Sarıyer Bahçeköy Adnan Menderes Caddesi’nde gerçekleşti. Kuruyan bir ağaç, iddiaya göre, iki aracın üzerine devrildi. Devam eden incelemelerde, 34 BS 9717 plakalı Mercedes marka aracın camı çatladı ve araçta hasar oluştu. 34 BOB 354 plakalı Skoda marka diğer araçta ise ufak çizikler meydana geldi. Ayrıca, yola devrilen ağacın yanındaki diğer ağaç da riskli bulunarak kesildi.

Ağaç devrilmesinin ardından araç sürücüleri ve çevredeki vatandaşlar büyük bir korku yaşadı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri devrilen ağacı yoldan kaldırdı ve camı çatlayan araç çekici yardımıyla olay yerinden götürüldü. Şans eseri, olayda ölü veya yaralı olmadı.

Olayı gören Asiye İşleyen, “Burada sattığım fındıkları düzenledikten sonra geri çekildim. Siyah araba ve hasar gören diğer araç karşı şeritlerden gelirken, ağaç birden siyah arabanın üzerine düştü. Camı patlayan araçtaki bayanı dışarı çıkardık, kendisi çok korkmuştu ve ayağına ufak bir parça gelmişti. Ağacın tehlikeli olduğunu daha önceden yetkililere bildirmiştik,” dedi.

Yılmaz Eğbil ise, “Aşağıya yürüyordum ve ağacın aniden siyah arabanın üzerine devrildiğini gördüm. İçindeki kadını arabadan çıkardık. Kadın oldukça kötü durumdaydı. Bu ağacın riskli olduğunu daha önce yetkililere bildirmiştik. İtfaiye ekipleri olay yerine geldi,” şeklinde konuştu.

Adıyaman Gölbaşı'nda Otomobil Su Kanalına Düştü: 3 Yaralı Adıyaman Gölbaşı'nda Otomobil Su Kanalına Düştü: 3 Yaralı

Ağacın devrilmesiyle aracında hasar oluşan Muhammed Bayram ise, “Maslak tarafına gidiyordum. Aniden bir karartı ve ses duydum, kaza yaptığımı düşündüm. Hanımefendinin aracında ciddi hasar vardı. Kendi aracımın sol tarafında da hasar oluştu. Üzücü olan, bu durumun daha önceden yetkililere bildirildiği halde önlem alınmamasıdır. Yol boyunca birçok ağaç görüşü engelliyor ve sürekli kontrol edilip görüşün açılması gerekiyor,” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı