Esenyurt Belediyesi'nden medikal cihaz desteği Esenyurt Belediyesi'nden medikal cihaz desteği

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde yapılan düzenleme hakkında açıklamalarda bulundu. Sarıkaya, hastaların randevudan önceki gün saat 23.59'a kadar onay vermeleri gerektiğini belirtti. Randevuya onay verilmesine rağmen gelinmemesi durumunda hastaların 15 gün boyunca aynı branşta hiçbir hekime veya sağlık tesisine başvuramayacağını vurguladı.

Bu yeni düzenleme ile atıl kapasitenin önüne geçilmesi ve randevu verimliliğinin artırılması hedefleniyor. Dr. Sarıkaya, randevu iptallerinin ve atıl kapasitenin önüne geçmek için Sağlık Bakanlığı'nın onay mekanizması oluşturduğunu ve randevu sahiplerinin bu onayı vermeden önce son tarihe kadar beklemeleri gerektiğini belirtti.

Randevuya onay verilmesi durumunda randevunun başka birine verilebileceğini kaydeden Sarıkaya, uygulamanın ilerlemesiyle ilave tedbirlerin alınabileceğini ifade etti. Bu kapsamda, randevuya onay verilmesine rağmen gelmeyenlerin 15 gün boyunca randevu alamayacakları, aynı branştan tekrar randevu alınamayacağı ve ikinci kez randevuya gelmeyenlerin bütün branşlara randevu almasının kısıtlanacağı belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı