Şanlıurfa'da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu sabah saat 10.15'te başladı. Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da sınav, sabahın erken saatlerinden itibaren adayların okullara gelmesiyle başladı. Sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanlarıyla okul kapısına gelen adaylar, üst aramasından geçerek sınav salonlarına alındı.

Ancak, sınavın başlamasına kısa bir süre kala, görevliler adayları içeri girmeleri konusunda uyararak saat 10.00'da tüm kapıları kapattı. Bu saatten sonra gelen adaylar içeri alınmadı. Son dakikada sınavı kaçıran bir aday, kapıdaki görevlilere içeri alınmaları için yalvarsa da, görevliler süre dolduğunu belirterek adayı içeri almadı ve dışarı çıkardı.

Sabah oturumunda adaylara 120 sorudan oluşan sınav için 130 dakika cevaplama süresi verildi. Bu oturuma Türkiye genelinde 1 milyon 470 bin 487 aday başvurdu.

Samsun'da Jandarmadan Büyük Operasyon: 32 Bin 740 Makaron Ele Geçirildi! Samsun'da Jandarmadan Büyük Operasyon: 32 Bin 740 Makaron Ele Geçirildi!

Öğleden sonraki Eğitim Bilimleri oturumu saat 14.45'te başlayacak ve 80 sorudan oluşan test için adaylara 100 dakika süre tanınacak. Ek süre ihtiyacı olan adaylar ise 30 dakika ilave süre kullanabilecekler. Alan Bilgisi sınavları 20-21 Temmuz tarihlerinde, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 4 Ağustos'ta yapılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı